Street Military - Aggrivated Rasta (1991)

Label: Beatbox

1. Aggrivated Rasta (3:28)
  2. Never Leave the Pad (4:39)
  3. The Next Episode (3:49)
  4. Kick the Door (4:51)
  5. Type of N-G-A I Am (5:55)
  6. The Episode (3:55)
Deze EP is een van de beste EPs in Hip Hop history
Pharoah, KB da Kidnappa, Lil Flea en Icy Hott
Icy Hott doet de beats die vooral bestaan uit ontzettend veel samples en scratches

Aggrivated Rasta is als begin track een van de beste tracks van deze CD. Icy Hott opent hem en doet zijn ding. Klondike Kat komt ook even langs om hem, reggae-style à la Spice 1, helemaal af te breken. Bij het derde verse van KB stopt de More Bounce-sampled beat en gooit Icy Hott de catchy beat van White Horse erin.

Never Leave The Pad Without Packing A Gun is echt een banger met de pakkende begin line "Down in Houston, we ain't scared of no fucking police" van Icy Hott, wat eigenlijk het thema van het liedje is
Het refrein is een gitaarsampletje met scratches van, je raadt het al, Eazy Duz It

Dan heb je nog Kick Door, wat als een soort interlude voor elke verse een dramatisch viool sampletje heeft, die volgt op een funky beat waar Icy Hott en Lil Flea op rappen. Na de twee verses doet Icy Hott de rest van het liedje zijn ding op de ones & twos

Het extreem ruige Type Of Nigga I Am is ook een classic. Het liedje heeft eigenlijk geen drums, maar bestaat eigenlijk alleen uit een viool sample waar Lil Flea als eerste op rapt
Dan komt Pharoah, die met zinnen als "Pregnant pussy is the best you can get / fucking the bitch while her baby sucking dick" laat weten wat voor een "Type Of Nigga" hij is.

Track 3 en 6 zijn eigenlijk hetzelfde. The Episode en The Next Episode. Het een is een remix van het ander. De tekst is hetzelfde alleen de beat is anders. Ik vind zelf The Episode beter.
The Episode is ook het beste liedje van de EP. Lil Flea, Pharoah, KB & Icy Hott vertellen over hun jeugd op een droevige beat met Klondike Kat die het pakkende refrein doet.

Kortom, een EP met 100% goede tracks. Jammer dat Street Military alleen aan EPs doet...
Want als je een album van al hun liedjes samenstelt zal dat sowieso in de Southern Rap Top 5 komen. Het rare van Street Military is dat al hun liedjes gewoon goed zijn. Er zijn geen skips of onzin liedjes. Dit wordt ook laten zien op deze EP
5/5

Free Pharoah

Harco
Ik ga deze checken; dacht altijd dat 'ie minder was dan Don't Give a Damn. Thanks!