Ravi Shankar - Concerto for Sitar & Orchestra (1971)

Alternatieve titel: Dedicated to Ustad Allaudin Khan

India
Wereld
Label: His Master's Voice

1. 1st Movement: Rāga Khamāj (14:23)
  2. 2nd Movement: Rāga Sindhi Bhairavi (6:19)
  3. 3rd Movement: Rāga Adanā (3:37)
  4. 4th Movement: Rāga Mānj Khamāj (15:34)
Stijn_Slayer
Ravi Shankar neemt hier op met het London Symphony Orchestra. Een erg interessant initiatief, al maakt Concerto for Sitar & Orchestra mijn hoge verwachtingen niet helemaal waar.

Het is bijna altijd een genot om naar Shankar te luisteren, ook nu weer, maar ik had op een iets indrukwekkendere samenwerking gerekend. Het is vooral Shankar die dit album draagt en het orkest huppelt zo nu en dan een beetje om hem heen. Pas in 'Raga Manj Khamaj' laten ze ook nadrukkelijk van zich spreken.

Een letterlijke combinatie van westerse en oosterse klassieke muziek is dit verder niet echt, omdat het orkest vaak de lijnen van Shankar kopieert of in dezelfde stijl probeert te spelen. Desondanks wel van hoog niveau.