Johnny Cash - Everybody Loves a Nut (1966)

Country
Label: Columbia

1. Everybody Loves a Nut (2:04)
  2. One on the Right Was on the Left (2:45)
  3. Cup of Coffee (4:37)
  4. Bug That Tried to Crawl over the World (2:54)
  5. Singing Star's Queen (2:55)
  6. Austin Prison (2:06)
  7. Dirty Old Egg Sucking Dog (2:05)
  8. Take Me Home (2:37)
  9. Please Don't Play Red River Valley (2:51)
  10. Boa Constrictor (1:44)
  11. Joe Bean (3:05)
avatar van Supersid
Er staan toch heel wat mindere dingen op deze plaat, zeker in vergelijking met eerder meesterwerken. Nog net een voldoende, maar dit is voor mij de eerste echte mindere studioplaat.

avatar van frolunda
Ik hoop toch niet dat je Austin prison tot de mindere dingen rekent,wat een pracht nummer.

avatar van Supersid
Dat doe ik niét

avatar van AOVV
Een wat matigere plaat van Johnny Cash. Een aantal songs zijn geschreven door Jack Clement, een songwriter die Cash een aantal hits bezorgde (o.a. Ballad of a Teenage Queen en Guess Things Happen That Way), maar de beste song is van Cash zelf, en draagt de titel Austin Prison, en steekt er met kop en schouders bovenuit.

Andere nummers die er goed mee door kunnen, zijn het bekende Dirty Old Egg Sucking Dog en... Neen, dat was het. Het merendeel van de songs is meer melig dan grappig, van een soort joligheid die me niet echt bevalt. Ook het verwerken van de tune van het beroemdste verjaardagsliedje ooit in het slotnummer en een jodelende Jack Elliott zijn wat mij betreft verkeerde keuzes.

Ik ben een grote fan van Cash, maar als zelfs mijn favoriete artiest Bob Dylan misstappen kan begaan, kan the Man in Black dat zeker.

2 sterren

avatar van AbleMable
Na de drie voorgaande sterke albums is deze duidelijk wat minder van kwaliteit en ook minder serieus, het is allemaal grappig bedoeld en is het soms ook, vooral The Singing Star's Queen vind ik wel geinig omdat hij zijn vriend en voormalig huisgenoot Waylon Jennings in het "zonnetje"zet en een beetje plaagt.
De hoes vind ik overigens wel spuuglelijk en het album zie ik maar als een geinig en idd soms melig tussendoortje. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn.