Johnny Cash - Happiness Is You (1966)

Country
Label: Columbia

1. Happiness Is You (2:51)
  2. Guess Things Happen That Way (1:53)
  3. Ancient History (2:20)
  4. You Comb Her Hair (2:36)
  5. She Came from the Mountains (4:50)
  6. For Lovin' Me (2:31)
  7. No One Will Ever Know (2:26)
  8. Is This My Destiny (2:29)
  9. Wound Time Can't Erase (2:33)
  10. Happy to Be with You (3:09)
  11. Wabash Cannonball (2:38)
avatar van AOVV
Stemmig, gemoedelijk album; de titel is natuurlijk een vette knipoog naar de gelukzalige sfeer die de plaat uitdraagt.

Vooral Ancient History en She Came from the Mountains weten me enorm te bekoren. Verder horen we hier o.a. een zoveelste versie van Guess Things Happen That Way, en het nummer For Lovin' Me, geschreven door Gordon Lightfoot. In eerste instantie zou de plaat ook naar dit nummer genoemd worden, maar daar is men van afgestapt.

Minpunt van die relaxte sfeer is dat het album bij de wat minder sterke nummers de neiging heeft in te zakken. De backing vocals van The Carter Family en The Statler Brothers (die niets te maken hebben met het personage uit The Muppets) zorgen daar verder ook deels voor. Doch al bij al is dit een zeer genietbaar plaatje van Cash!

3,5 sterren

avatar van spinout
Gelukkig is de muziek op dit album beter als de hoes. Wat een verschrikkelijke tekening van Cash . Hij lijkt niets eens op The Man in Black. Zoals gezegd is de muziek een stuk beter.

avatar van AbleMable
Eerlijk gezegd een beetje slap, saai en gezapig album dit. Album mist pit en is soms best een beetje slaapverwekkend en klinkt voor mij soms wat ongeinspireerd. Slecht is het zeker niet maar de magie van de country folk van Cash lijkt wel een beetje uitgewerkt inmiddels. Gelukkig weten we achteraf dat dat snel zal veranderen...

avatar van Dirkrocker
Tja toevallig vanochtend deze maar weer is opgezet na lang niet geluisterd te hebben. Kan niet zeggen dat ik het slecht vind maar er staan voor mij ook niet echt uitschieters op. Het kabbelt maar en beetje door op dit album. Gelukkig heeft Cash genoeg albums waar ik wel van geniet dus zal deze niet zo snel nog en keer draaien