Clap Your Hands Say Yeah - Some Loud Thunder (2007)

Label: Wichita

1. Some Loud Thunder (3:47)
  2. Emily Jean Stock (4:00)
  3. Mama, Won't You Keep Them Castles in the Air and Burning? (4:27)
  4. Love Song No. 7 (4:31)
  5. Satan Said Dance (5:32)
  6. Upon Encountering the Crippled Elephant (1:13)
  7. Goodbye to Mother and the Cove (5:37)
  8. Arm and Hammer (2:00)
  9. Yankee Go Home (3:32)
  10. Underwater (You and Me) (5:18)
  11. Five Easy Pieces (6:48)
Soort van restjescd.
Ben je klaar mee.
Wie heeft er teveel euroos?

restjescd? hoe kom je daar nu bij?

ik ben benieuwd hoe ze vanavond zijn!

Coldie
Het kan me niet echt boeien, deze muziek. Die stem is me toch wat al te apart. 2,5* voor de paar best aardige nummers die er nog op staan.

freakystyle schreef:
restjescd? hoe kom je daar nu bij?

ik ben benieuwd hoe ze vanavond zijn!

Die zanger met die onvaste zeurstem, Alec Ounsworth, hoefde voor dit album amper nieuw materiaal te schrijven.
Het meeste had hij al klaarliggen.
Zo klinkt de plaat: als een verzameling outtakes, die 2 jaar geleden niet goed genoeg waren voor een plaats op het debuut.

avatar van KampF
Live was het echt top! Het nummer Some Loud Thunder is veel beter, sneller, uitgevoerd. Daarnaast maken ze van 1 nummer een hele jamsessie (weet niet meer welke )

De stem vd zanger was heeerrrlijk.

Dat kan ik alleen maar onderschrijven! Jammer dat het zoveel moeite moest kosten om weer naar Groningen te komen. Wie verzint het om de laatste trein te laten vervallen? :S

ontopic:

Ik vind het nergens klinken als outtakes. Hoe klinkt dat eigenlijk, een outtake? Ik hoor weer een stel erg goeie liedjes. Ik kan me voorstellen dat je die stem niet trekt, maar daar worden het niet meteen outtakes van...

*Laura*
Ik heb ze twee dagen geleden in Brussel gezien en dat was ook een erg fijn optreden. Ik vond wel dat ze niet zooo heel veel van het nieuwe album gespeeld hebben. (niet dat ik dat erg vond, hoor, de oude nummers blijven super) Satan Said Dance was fantastisch in live-uitvoering, heerlijk dreigend. En inderdaad, heerlijk hoe Alec zingt!

Heb gisteren dit optreden mogen bijwonen in Paradiso.
Ik kende deze band niet, maar ze hebben me ook zeker niet weten te verassen.

Het klonk live best aardig, maar het was te 'standaard' om de hele set te blijven boeien.
Bij deze band miste ik dan ook een show...

Geweldig optreden in Paradiso! Die stem is echt geweldig. IK vond het helemaal niet te 'standaard'. Wat bedoel je eigenlijk met te 'standaard'? Als je meer van dit soort bandjes weet zou ik het graag horen.
Ik denk dat een 'show' ook niet echt past bij deze muziek een show zou alleen maar afleiden van de muziek.

Trouwens erg grappig dat die gasten van Elvis Perkins ook even mee speelde.

Na het geniale concert in Paradiso donderdag 8 februari klinkt de in eerste instantie tegenvallende CD ineens een stuk beter. Nog niet zo mooi als de eerste, maar hij komt in de buurt.

Nivel schreef:

Ik vond het een nogal ‘standaard’ optreden omdat de muziek niet erg vernieuwend is, wat op zich helemaal niet erg is, maar hierdoor mis ik wel een stukje eigenheid en originaliteit.

Gitarist Lee Tyler kan wel steeds in elk interview (3Voor12, Oor, Zillo) zeggen dat 'CYHSY' niet op de Talking Heads lijkt, maar in die vergelijking kan ik me best vinden.
Ook merk ik zeker invloeden van Radiohead.

En nogmaals, het is helemaal niet erg, want ik luister ook genoeg naar artiesten die de bladeren ergens anders hebben geplukt, maar ik mis bij deze band een eigen identiteit.

Na; The rakes, The fratellis, Ok go, The rapture, the kooks en nog veel meer van dit soort brit pop muziek vond ik CYHSY wel heel erg vernieuwend.
Je kunt wel zeggen dat je invloeden van Radiohead hoort maar dat is zeggen alsof een metal band op metallica lijkt. Zij hebben dit genre zo ongeveer uitgevonden.

Maar het maakt eigenlijk allemaal niet uit ik vindt het goede muziek en daar gaat het om

Nou heb ik nog wel een vraag. Waarom betaal je 16 euro voor een kaartje van een band die je nog nooit eerder hebt gehoord? Of kwam je voor Cold War kids?

freakystyle schreef:

ontopic:

Outtakes zijn restjes.
Had heer Ounsworth nog op de plank liggen.
Als jij dat geen punt vindt, mij best.
Ik vind, dat Ounsworth zich er wat gemakkelijk van af heeft gemaakt.

fastpulseboy
geweldige 2e plaat! niks restjes of outtakes. gewoon volwaardige mooie nummers. klinkt idd niet zo aalglad, maar daarvoor koop je maar een toto plaat.

fastpulseboy schreef:

Ieder zijn meug "fastpulseboy" maar een vergelijking met Toto zie ik niet!

handsome_devil
Hehe.

avatar van levenvergeten
Nivel schreef:

OK Go, The Rapture en Clap Your Hands Say Yeah zijn allen Amerikaans.

Gastenlijst.

fastpulseboy
nijme255@adsl schreef:

Ieder zijn meug "fastpulseboy" maar een vergelijking met Toto zie ik niet!

pfiew!!! ik gelukkig ook niet!

avatar van Reint
Nee, indedaad Toto is vreselijk.
Satan Said Dance klintk erg cool alvast.

avatar van ronnievb
Het album begint op een nogal teleurstellende manier. De nummers klinken allemaal net twee tandjes minder dan het debuutalbum en Ounsworth lijkt een beetje op de automatische piloot. Gelukkig komt dit nog redelijk goed in het tweede deel van het album, maar ik vermoed dat tegen die tijd de meeste van de nieuwe luisteraars al zijn afgehaakt. Het blijkt maar weer hoe lastig het is, een tweede album.

3 sterretjes

avatar van Reint
Die cover lijkt wel een verwijzing naar de cover van Revolver van The Beatles. Of beeld ik me nu dingen in?

avatar van levenvergeten
Wordt toch wel steeds beter

avatar van Petterson
Yankee go home, .

Erg leuk/mooi album! Mijn favorieten op dit moment:

Five Easy Pieces
Goodbye to Mother and the Cove
Mama, Won't You Keep Them Castles in the Air and Burning?
Underwater (You And Me)
Some Loud Thunder

Maar het kan aan mij liggen, maar die ruis in Some Loud Thunder valt wel mee toch? Ik had een stofzuiger verwacht, maar ik hoor 't nauwelijks. Kan ook komen doordat ik wat noise gewend ben van m'n eigen demoopnames

Ik moet even terugkomen op Some Loud Thunder, want de versie die ik had van het liedje (cd reeds gekocht) was van gewone kwaliteit. Echter, toen ik de cdversie luisterde moest ik inderdaad wel constateren dat het toch wel aardig naar de onluisterbare kant neigt. Maar het heeft wel wat vind ik!

avatar van moedermaria91
Gezien op Dour,
fantastisch!

avatar van otherfool
*De* surprise van 2005 levert *de* teleurstelling van 2007 op. Pas bij Satan Said Dance lijkt de plaat echt te beginnen, maar ondanks dat het vanaf dat punt ietsjes beter wordt komen ook de nummers erna (muv het geweldige Yankee Go Home) niet in de buuuuurt van het titelloze debuut.

1,5*.

avatar van TaraB
beetje vervelende cd, moeilijk luisterbaar, veel gejank.

avatar van Fabje
ondanks de paar goede nummers, niet echt een cd om over naar huis te schrijven. Toch is dit geen slechte cd, gewoon een aardig tussendoortje... als ze eindelijk is wat nieuws gaan uitbrengen.

avatar van coldwarkids
Satan Said Dance Zo maken ze hem tegenwoordig niet meer in dit genre. CYHSY is zelf ook niet meer wat het geweest is.