Edwyn Collins - Hellbent on Compromise (1990)

Label: Demon

1. Means to an End (5:14)
  2. You Poor Deluded Fool (4:56)
  3. It Might as Well Be You (3:26)
  4. Take Care of Yourself (6:48)
  5. Graciously (3:46)
  6. Someone Else Besides (4:37)
  7. My Girl Has Gone (3:45)
  8. Now That It's Love (3:28)
  9. Everything and More (4:59)
  10. What's the Big Idea? (5:02)
  11. Long Time Gone (5:05)
avatar van Rainmachine
Mamamia, nog geen enkel bericht bij dit album? Dat is toch wel erg droevig en dus bij deze mijn eerste bericht bij dit meer dan prima album. Voor mij is dit net als het debuutalbum een klassieker uit de jaren 80/90. Ik draai dit nog steeds regelmatig (ook vanavond) en kan er nog steeds enorm van genieten.

Ik volgEdwyn al vanaf zijn Orange Juice jaren en dit is een beetje net als bij Morrissey, Edwyn was tof in Orange Juice maar bewijst met zin solo platen dat hij het prima alleen af kan (net als Morrissey). Allemaal lekker uptempo met die typische Collins stem (love it or hate it) en mooi gitaarwerk. En natuurlijk weer de typische tongue-in-cheek Engelse humor met spottende teksten. Een dikke 4 sterren voor dit toffe album.