Landau - Thepicompromise (2004)

Electronic / Dance
Label: Merck

1. Six Ways to Sunday (5:37)
  2. Good Morning Gravity (4:47)
  3. Brokenfader Break (3:14)
  4. Iamiago (5:30)
  5. Spring Showers (1:48)
  6. Steppen (4:08)
  7. Thanks a Whole Lot (3:38)
  8. Oustduo (4:37)
  9. You Are a Commodity (5:02)
  10. About Face (2:39)
  11. Fondue (3:32)
  12. Fondue (3:32)
  13. Ways Home (3:11)
  14. Aquaint (6:30)
  15. Independence (6:00)
avatar van Visnet
Een jaar lang heb ik 3 nummertjes in het bezit gehad, de rest kon ik maar niet vinden, van de week dan toch het hele album weten te bemachtigen.

En het totaalplaatje stelt gelukkig niet teleur, veel afwisseling, maar het gaat wel allemaal lekker dezelfde kant op. Heerlijke krakende deuren, potten en pannen samples, ondersteund door stevige ritme's, scratches en fijne melodien.

Dat hier nog niet op gestemd is, de 3 nummers die ik kende hadden mij al overtuigt van de kwaliteit op deze cd, de rest van de nummers beamen dit zo'n beetje stuk voor stuk, nog niet is mij gaan tegenstaan! ik begin met 4.5*, wie weet..

avatar van bas
bas
Helemaal mee eens, dit is ook niet de standaard smaak van Merck, maar Landau geeft heerlijke melodieen weg ondersteund door het nodige gekraak. Vreemd dat ik hier nooit iets bij gezet heb!

tuktak
zeker een leuk plaatje, voor een 4,5 daar pakt het mij nog niet genoeg na een aantal keer luisteren. ik voel de emotie nog niet helemaal, maar misschien moet je er voor in een juiste stemming zijn. goede tip iig weer!

avatar van Onderhond
Niet dat ik het erg slecht vind, maar vind dit toch wat onder de maat van Merck. Ik mis nét de echt mooie melodieën, klintk allemaal nogal bedrukt. Daarnaast is ook het kraak en ruis werk van niet erg hoogstaand niveau. Aardig achtergronddingetje, misschien dat ik er later nog wat meer in hoor, maar voor nu vind ik het niet echt heel interessant.

3.5*

avatar van Visnet
Hmm, de net echt mooie melodien zijn op mijn versie wel degelijk aanwezig, geef hem nog wat draaibeurten. Wel komen ze vaak pas naar voren tegen het einde. Heb hem deze week weer een paar keer gedraait en blijf het een heerlijke plaat vinden. Heb de 4.5* vrij vlot neergezet, maar ze blijven ook absoluut staan.

avatar van Onderhond
Blijf hier toch ergens vasthangen in melodieën die me niet echt grijpen. Iets te bedrukt wellicht. 3.5* blijven na herhaaldelijk luisteren staan.