John Mayall & The Bluesbreakers - Spinning Coin (1995)

Blues
Label: Silvertone

1. When the Devil Starts Crying (4:14)
  2. Spinning Coin (4:40)
  3. Ain't No Brakeman (4:06)
  4. Double Life Feelings (5:10)
  5. Run (4:14)
  6. What Passes for Love (5:08)
  7. Fan the Flames (3:20)
  8. Voodoo Music (3:32)
  9. Long Story Short (4:18)
  10. No Big Hurry (3:12)
  11. Remember This (6:59)
avatar van Dexter
Opmerkelijk hard album van Mayall. Volgens mij kreeg de Texaanse gitarist Buddy Whittington wat meer invloed op de songwriting. Maar al met al is het toch een erg sterk album met als hoogtepunten Ain't No Brakeman en No Big Hurry.

avatar van potjandosie
geplaatst:
was onder de indruk van het sterke "A Sense of Place" (1990) een album dat ook een aantal meer ingetogen folkblues nummers bevatte. op dit wederom sterke album valt alleen zijn eigen "Spinning Coin" in die categorie. 1 van de prijsnummers samen met de piano blues boogie woogie van "No Big Hurry".

"Spinning Coin" is een stuk steviger met 5 John Mayall originals (2,4,5,10 en 11) plus 6 covers waaronder de sterke opener "When the Devil Starts Crying" (Jim Lauderdale) dat meteen de toon zet. het lekker funky "Ain't No Brakeman" (Fontaine Brown) en het gejaagde "Run" en "What Passes for Love" (David Grissom) bevatten vertrouwd klinkende up-tempo stevige blues. op "Double Life Feelings" en de fraaie afsluiter "Remember This" valt slow blues te horen met het geweldige gitaarspel van Buddy Whittington die op meerdere nummers een glansrol vervult.

de R&B covers van "Fan the Flames" (John "Juke" Logan) en "Voodoo Music" (Willie Dixon/J.B. Lenoir) beide met een blazerssectie beklijven minder.

de Engelse blues legende John Mayall (R.I.P. 22-07-2024) mocht de respectabele leeftijd van 90 jaar bereiken.

Album werd geproduceerd door R.S. Field & Dave McNair
Recorded at the Clubhouse, Burbank, California

John Mayall & The Bluesbreakers ten tijde van dit album:

John Mayall: vocals, hammond organ, piano, synthesizers, 12 & 6 string guitars, harmonica
Buddy Whittington: rhythm & lead guitars
Rick Cortes: bass guitar