Nuff Said - Ebony & Ivory (2006)

Label: Avalanche

21. Keep Going On
  22. Stars on the Ceiling
  23. Such a Fool
avatar van pukster
Quizvraag: wat zijn de overeenkomsten tussen Nuff Said en Racoon? Het antwoord is dat beide bands hun oorsprong kennen in de provincie Zeeland, beide bands door een platenmaatschappij de laan uit zijn gestuurd en beide bands de kunst verstaan van het maken van aanstekelijke popliedjes. Het grote verschil? Racoon is gigantisch doorgebroken en Nuff Said niet. Of dat met Ebony Ivory gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De liedjes zijn keurig verdeeld over twee cd’s. Op Ebony staan de energieke en puntige poprocknummers, op Ivory de meer gevoeligere en intiemere liedjes. Dan denk ik: waarom is er niet voor gekozen om met een streng selectiebeleid de beste nummers te verzamelen op één cd? Het is nu een te lange zit en vooral bij de rustige nummers snak je op een gegeven moment naar een stevige uithaal. Hoe goed de nummers ook zijn. Want dat staat buiten kijf. De vakmanschap straalt er van af. Maar ik vrees dat Ebony Ivory hetzelfde lot is beschoren als de
drie voorgaande albums: prima ontvangen, maar verkopen, ho maar.

avatar van spoiler
Deze CD's van Nuff Said draai ik nog met grote regelmaat. Vooral Ivory blijft een plaatje. Normaal ben ik meer van de stevige rock, maar de rustige CD bevat zo'n mooie nummers!! Daar kan je gewoon niet omheen............