Jimmie Dale Gilmore - One Endless Night (2000)

Roots
Label: Rounder

1. One Endless Night (3:49)
  2. Banks of the Guadalupe (3:00)
  3. No Lonesome Tune (3:07)
  4. Goodbye Old Missoula (5:22)
  5. Georgia Rose (4:01)
  6. Your Love Is My Rest (4:09)
  7. Blue Shadows (3:45)
  8. Defying Gravity (3:42)
  9. Ripple (4:49)
  10. Ramblin´ Man (3:34)
  11. Darcy Farrow (4:46)
  12. Mack the Knife (6:58)
  13. Fort Worth (2:54)
avatar van wendyvortex
Country (rock) op Rounder.
Geproduceerd door Buddy Miller.
Covers van oa Townes van Zandt, John Hiatt, Jesse Winchester, The Grateful Dead en Weill & Brecht.
Echt heus... de afsluiter is een country-versie van Mack the Knife.

Niks geen gladde Amerikaanse country dus, maar waarlijke roots-muziek.
En van zeer hoog niveau.
Stem van Jimmie Dale Gilmore is wel vrij uniek en zal niet iedereen direct liggen.
Vrij hoge falset, met flinke Southern knauw en aardappel in de keel.
Maar hou je van unieke stemmen een luistertip.
(en voor iedereen die van offbeat roots houdt zowiso essentieel)

avatar van potjandosie
geen misselijke plaat deze "One Endless Night" van Jimmie Dale Gilmore. ik ken niet al zijn werk, maar ik vermoed dat dit 1 van zijn betere is. een over de hele linie sterk album. geen klassieke country a la Buck Owens of Merle Haggard. geloof dat hier nu de term alt.country voor wordt gebruikt. fijne mid/up tempo versies van o.a. No Lonesome Tune (met heerlijk dobro spel van Darrell Scott) van Townes Van Zandt en Defying Gravity van Jesse Winchester. het titelnummer is een fijne opening met Emmylou Harris (supporting vocals). absolute prijsnummer is het Butch Hancock nummer Banks of the Guadelupe een prachtige ballad met naast JDG Victoria Williams: vocal. er staat ook een fijne versie op van het Willis Alan Ramsey nummer "Goodbye Old MIssoula" (met backing vocal Julie Miller). andere hoogtepunten zijn "Ripple", "Darcy Farrow" en "Mack the Knife". de afsluiter "Fort Worth" rockt er lekker op los. Jim Lauderdale bekend van zijn werk met Lucinda Williams zingt zijn partijtje mee op 9) en 10). en ja de stem van de man en zijn frasering is even wennen. likewise klinkt als laaiikewaaiise. Goodbaaii