Spires That in the Sunset Rise - This Is Fire (2006)

Avant-Garde / Folk
Label: Secret Eye

1. Spike Fiddle Song (5:53)
  2. Clouds (6:26)
  3. Sleeplike (3:30)
  4. Morning Song (7:14)
  5. Sea Shanty (6:13)
  6. Let the Crows Fly (5:13)
  7. Bee Forms (7:34)
  8. Desert Mind (6:03)
avatar van veerle
Wat zonde dat het nu net lijkt alsof deze cd van alle Spires-cd's de minst goede is. Hier is de groep juist in absolute topvorm! Allerlei spannende instrumenten en ritmes zijn op precies de goede plaats in de nummers gezet. De teksten zijn zoals altijd poëtisch en vooral nogal onbegrijpelijk. Net iets beter dan de nieuwste plaat, net iets minder goed dan de voorganger, maar dat zorgt alsnog voor een voortreffelijk cd'tje.

4.5*

avatar van Aproxis
Miskoop geweest. Puur gekocht afgaande op de Cover, heb de cd 1 keer beluisterd in de plato te Utrecht. Ik vond het toen apart en verwachte dat ik het thuis wel zou doorgronden. Echter lijkt het wel alsof deze dames alleen maar hun best doen om vreemd te klinken. Heb het keer op keer geprobeerd om hier van te gaan houden, maar het raakt me niet en denk ook niet dat het me ooit gaat raken. Ik weet nog goed wat mijn vader destijds zei: 'Heb je hier serieus geld voor betaald?' Denk dat ik dit album maar te koop ga zetten.