The Style Council - Modernism: A New Decade (2001)

Pop / Dance
Label: Polydor

1. A New Decade (3:24)
  2. Can You Still See Me? (5:01)
  3. The World Must Come Together (5:23)
  4. Hope (Feelings Gonna Getcha) (7:16)
  5. That Spiritual Feeling (7:35)
  6. Everybody's on the Run (5:42)
  7. Love of the World (8:56)
  8. Sure Is Sure (6:18)
avatar van J.J. Wever
Dit album is geweigerd door Polydor. Mijn inziens terecht.
Maar als trouwe Paul Weller fan sinds 1978 geef ik PW toch een voldoende.

tondeman
Ik ben deze nog nooit tegengekomen... ken enkel ''that spriritual feeling'' wat een topnummer is. Hij zit volledig in de box set, niet waar? misschien maar eens aanschaffen.

tondeman
Hij valt me alleszins mee. Door al de gehouse kleeft er soms een gedateerde, lichtelijk foute sfeer aan, maar er staan toch wel goeie liedjes op.

avatar van Thuurke
House?? Acid Jazz zou je bedoelen. Het is inderdaad geen Style Council plaat zoals iedereen hun kent, maar deze is zeker niet slecht. Jammer dat ze Promised Land er niet bij hebben gezet. Dit was de laatste single van de reguliere Style Council en is een beetje tussen wal en schip beland, maar had goed op deze plaat erbij gekund qua style.

avatar van Droombolus
Ik dank Polydor voor de kouwe doesj die ze de heren bezorgden want deze plaat heeft gewoon helemaal geen Weller kenmerken meer en TSC als geheel dreigt hier gewoon de eigen identiteit volkomen te verliezen. Als ze in deze richting doorgegaan waren hadden we misschien wel nooit de Weller gehoord die we nu kennen van zijn fantastiese eerste 3 solo platen ....... Ik ga 'm nog wel een keer of wat voorbij laten komen maar ik denk niet dattie een voldoende gaat halen in Huize Droombolus .........

Als muziekliefhebber zeg ik, hebben we hier niet veel aan gemist als fan van TSC wil je hem even 1 x gehoord hebben.

avatar van Mjuman
De eerste keer dat ik dit album hoorde, ik denk ergens in 2005 of zo, was ik verbaasd hoe het klonk. Een eerdere user verwees al eens naar acid jazz en met name bands als Galliano, Brand New Heavies liggen hier niet ver vandaan. Ook Jason Kay, a.k.a, Jamiroquai, werd wel bij die stroming gerekend. Eerlijk gezegd draai ik dat al zeker 10 jaar niet meer - en eigenlijk past daar wel een T.H.T-sticker op.

Dit heb ik ook al tijden niet meer gedraaid - en volgens mij was de insteek van Weller + Talbot destijds "kom laten we 'ns gek doen en iets maken wat live ook wel fun is om te spelen" - de rek bij de Style Council was er op dat moment echt wel uit. Herinner me een docu op tv onlangs waar alle betrokkenen ook wel dergelijke woorden uitspraken. Zal 'em binnenkort nog eens draaien.