Steve Forbert - Streets of This Town (1988)

Folk / Rock
Label: Geffen

1. Running on Love (3:35)
  2. Don't Tell Me (I Know) (3:34)
  3. I Blinked Once (4:48)
  4. Mexico (3:30)
  5. As We Live and Breathe (3:20)
  6. On the Streets of This Town (3:41)
  7. Hope Faith and Love (3:44)
  8. Perfect Stranger (3:35)
  9. Wait a Little Longer (3:50)
  10. Search Your Heart (4:38)
avatar van heartofsoul
Steve Forbert werd ooit onthaald als een "nieuwe Dylan" met zijn debuut Alive on Arrival uit 1978.

Dat album werd gevolgd door een hele reeks opvolgers (vorig jaar november verscheen zijn laatste cd, Compromised), waarvan dit album de vijfde is. Het werd geproduceerd door Garry Tallent (bassist van de E-Street Band) en heeft een wat steviger geluid. Het blinkt uit door de vele goede liedjes.

Forbert heeft een hese, wat ruwe stem, die ik echter niet onprettig in het gehoor vind liggen.
Jammer genoeg voor Forbert had hij weinig commercieel succes, wat moeilijkheden met de platenmaatschappij opleverde. Streets of this Town was voor hem, na het geflopte Steve Forbert (1982) een come-back.

avatar van potjandosie
zoals heartfofsoul hierboven reeds opmerkte verscheen dit album 6 jaar na het commercieel geflopte "Steve Forbert", waarna hij door het label Geffen werd getekend en dit "Streets of This Town" werd uitgebracht.

dat Steve Forbert een meer dan gemiddeld goede songwriter is, blijkt wel uit dit album met 10 sterke eigen liedjes. stuk voor stuk prima liedjes in het folk/rock genre met vleugjes country en pop.

veel mid-tempo nummers, waarvan de sterke opener "Running On Love" meteen blijft hangen, zoals de meeste nummers dat doen.

stevig rockende nummers als "Don't Tell Me", "As We Live and Breathe" en "Wait a Little Longer" met gastmuzikant Nils Lofgren op gitaar, dat niet had misstaan op een album van Tom Petty, worden afgewisseld met veelal mid-tempo songs als "I Blinked Once", het fraaie titelnummer "On the Streets of This Town" dat een honky-tonk ritme heeft en het met heerlijke gitaarriffs opgetuigde "Hope, Faith and Love".

hoor de man het liefst in de klein gehouden, rustige folky nummers "Mexico" en de afsluiter "Search Your Heart", maar dit album bevat zoals gezegd 10 goede, melodieuze liedjes. wellicht niet van het niveau van zijn debuut "Alive On Arrival" of "Jack Rabbit Slim, maar dit wat stevigere "Streets of This Town" komt er dichtbij in de buurt. vandaar een dikke 4 sterren.

kennelijk is de inmiddels 70-jarige Steve Forbert al vele jaren aan het zicht van zijn eerdere fans onttrokken, getuige het feit dat er op de 15 albums die hij vanaf 1995 nog maakte slechts sporadisch werd gereageerd. in 2024 verscheen wederom een nieuw album "Daylight Saving Times", waarop slechts 2x werd gestemd.

Album werd geproduceerd door Gary Tallent
Recorded at Shorefire Recording Studio, Long Branch, New Jersey

Steve Forbert: vocals, acoustic guitar, harmonica, lead guitar (tracks 2 & 9)
Clay Barnes: lead guitar, backing vocals
Danny Counts: bass
Paul Errico: keyboards, backing vocals