Datach'i - Mmale and Ffemale (2004)

Electronic

11. Suspended Animation
  12. Whhispering Window
  13. Fulton Bobbaface
avatar van Onderhond
Wordt beter met elke luisterbeurt. Intercoursing is in ieder geval een fenomenaal 5* nummer. Wat een track

Is inderdaad een groeier. Wat mij betreft is Suspended Animation het beste nummer. Geweldig hoe de beats op je afgevuurd worden en om je oren vliegen, terwijl het nummer toch als een geheel bij mekaar blijft.
Ook Dollars for Bones en I'm not affraid to watch you die zijn zeer orginele tracks waar ik naar kan blijven luisteren.

avatar van Onderhond
Weer een leuke ontdekking deze. Doet ergens wat denken aan het betere werk van VS, al is dit melodisch wel een pak aangenamer.

Album opent aardig met "Ed's Head". Lange intro met gezapige drones, vreemde opera samples en ijzige waves, waarna een scherp ratelend ritme losbarst. Je kan er maar vast aan wennen, want dit is wat het album brengt. "Penvag" is iets minder vind ik. Ritmes verdringen het melodische een beetje, zodat er iets te veel random geratel overblijft. Dan lust ik een "Dust And Scratch" beter. Weer die lekker ijzige waves, en het typische geratel. Redelijk chill allemaal, hoewel de ritmes toch redelijk scherp en glitchy uit de hoek weten te komen. "Sunday Morning" is een leuk ambient bruggetje, terwijl "Dollars For Bones" weer lekker doorratelt. Zeer cool melodietje ook. "I'm Not Afraid ..." scoort met eenzelfde soort aanpak. Naast drones een ietwat normaler melodietje en daarnaast weer een hoop geratel. Leuk, al weet het nog steeds niet echt te toppen.

"Evolving As One" is eerder een soundscape track, waar vreemde geluiden en sferische drones elkaar ontmoeten. Leuk, maar wat mager als aanloper naar de topper van dit album. "Intercoursing" is voor mij een geniale, kouwe-rillingen 5* track. Vanavond nog in een oververhitte wagen met trillende handjes naar dit nummer geluisterd. Fenomenale ijzige waves, bassy drones, ge-wel-dige melodie en daarover die prachtige wave/voicesample. Ook de ritmes zijn perfect hier, zo'n track die affer dan af is. "Kisses" dronet verder en maakt zelfs een kort uitstapje naar noisier gebieden. Met "Plainphhield" plooit terug in z'n originele staat. Leuke ritmes, mooie waves, maar wat te mak om een echte topper te zijn. "Suspended Animation" is beter, pak aparter en drukker ook, met een lollig melodietje en lekker hectische, volle ritmes. Klinkt ook wat warmer dan de doorsnee track op dit album. "Whhispering Window" is een kort, aardig ambient trackje, afsluiten doet het album met "Fulton Bobbface". Weer wat typisch geratel, aardig maar met een track als Intercoursing verwacht ik uiteindelijk toch meer.

4* is een aardige quotering. Kwalitatief stabiel, geen echte dipjes, maar iets te weinig uitschieters om een hogere score te krijgen.

avatar van John Doe
Heel mooi omschreven.

De tweede helft van het album vind ik het mooist, omdat ik Plainphhield ook een erg sterk nummer vind. Suspended Animation is mij wat te kort en daarmee te makkelijk uitgevoerd. Ditzelfde heb ik bijvoorbeeld ook met het nummer Geometry van Jega. Het doet me daaraan denken door soortgelijke aansprekende melodieën.

DwarreI
Intercoursing is inderdaad een geweldige track