Bob James - Morning, Noon, & Night (2002)

1 stem

Jazz
Label: WEA

1. Street Smart (6:07)
  2. Just One Thing (5:02)
  3. Morning, Noon & Night (4:16)
  4. Hands On (5:52)
  5. Over & Over (5:55)
  6. Five O'Clock Chateau (4:29)
  7. When the Love Is Over (3:21)
  8. Night Beat (5:42)
  9. Baby Cakes (5:54)
  10. Dai Dai Ya (5:38)
  11. Count on It (5:30)
avatar van Chet
Geheel in het tijdsbeeld van begin deze eeuw, wordt er op dit album gescratcht in het openingsnummer Street Smart. Bob James had de behoefte om te laten horen dat hij, in 2002 al redelijk op leeftijd, nog wel degelijk met zijn tijd meeging.

Just one thing met o.a. Vinnie Colaiuta op drums is echte smooth jazz. Chuck Loeb schreef het nummer en levert op gitaar een aardige bijdrage, maar verder weinig indrukwekkend nummer

Op het titelnummer, gecomponeerd door Paul Brown, gaan we op dezelfde voet verder. Enige verschil is dat saxofonist Dave Koz is toegevoegd.

Voor Hands on heeft de piano van Bob James plaatsgemaakt voor de Fender Rhodes, Chuck Loeb beroert de snaren

Over & over is van de hand van John Stoddart, een Amerikaanse R&B/gospel zanger. Nummer staat, in een gezongen versie, op diens album Love so real uit 1988.
In de instrumentale versie op dit album zijn de elektrische Sitar van Paul Brown en het orgel van Herman Jackson heerlijk aan het samen spelen, uiteraard met ondersteuning van Bob James op piano.

Op Five o’ clock chateau wederom de fender rhodes van Bob met daarnaast de flugelhorn van Rick Braun

When the love is over is geschreven door Ross Vanneli (de broer van). Om er een familiefeestje van te maken mag Hilary James (de dochter van) de vocalen voor haar rekening nemen.

Nightbeat kent meerdere blazers (alt fluit, trombone, trompet, en alt sax).

Baby cakes klinkt, mede vanwege het lekker orgeltje, niet verkeerd. David McMurray op tenorsax. Chuck Loeb is iets uitbundiger dan op de eerdere nummers. Prima! Een van de betere nummers op het album.

Dai dai ya kent de Japanse Keiko Matsui op piano. Met haar zou Bob tien jaar later het album Altair & Vega maken.

Count on it is het meest jazzy nummertje van het album. Wederom met een aantal blazers en Loeb op gitaar, lekkere percussie van Bashiri Jackson.

Al met al een voortkabbelend album dat weinig indruk maakt verder. Prima achtergrondmuziekje (misschien zelfs wel hier en daar muzakje).