Skin Yard - Fist Sized Chunks (1990)

Label: Cruz

1. Slow Runner (3:41)
  2. Go to Sleep (3:00)
  3. No Control (2:59)
  4. Through Nothing (2:51)
  5. Hungry and Hanging (3:24)
  6. Ritual Room (3:02)
  7. Over the Moon (3:34)
  8. Drunk on Kerosene (3:05)
  9. Gentle Collapse (6:24)
  10. No Right (3:51)
avatar van wendyvortex
Jack Endino werd tamelijk legendarisch als producer van Nirvana (Bleach), Mudhoney en zo'n beetje iedere andere band uit Seattle.
Z'n eigen band (gitarist) zou alleen altijd achterblijven qua succes.
Zeker niet qua kwaliteit en dit is hun beste album.

avatar van milesdavisjr
Skin Yard is altijd een onderbelicht bandje geweest. Blikvanger van de band was producer Jack Endino, terwijl Soundgarden drummer Matt Cameron het eerste jaartje ook nog heeft mee getrommeld.
Het muzikaal gebodene bevalt mij vrij aardig. Noem het rudimentaire vuige alternatieve rock/metal. De heren hadden al 2 platen opgenomen maar een groot publiek heeft men nooit weten te bereiken.
En dat is jammer, je hoort duidelijk waar bands als Nirvana, Pearl Jam maar ook Soundgarden hun mosterd vandaan hebben gehaald.
De muziek is onstuimig, soms fijn ongecontroleerd maar ruig genoeg om de liefhebber aan te spreken voor wie het allemaal niet te gladgestreken hoeft.
De vocalist van dienst is Ben McMillan die later op zou duiken bij Gruntruck.
Als je de bekende namen wel een beetje kent in het genre en je eens wil horen hoe ''Seattle'' klonk voordat het een cliche werd, is dit het proberen waard.