Piero Umiliani - Svezia, Inferno E Paradiso (1968)

Italiƫ
Score
Label: Right Tempo, Easy Tempo

1. You Tried to Warn Me (2:32)
  2. Le Ragazze Dell'Arcipelago (3:00)
  3. Stoccolma My Dear (2:30)
  4. Mah Na' Mah Na' (1:46)
  5. Essere Donna (2:57)
  6. Notte Di Mezza Estate (2:32)
  7. Sequenza Psichedelica (2:25)
  8. Violenza (1:40)
  9. Fotomodelle (2:07)
  10. La Signora Cameriera (2:30)
  11. Solitudine (3:50)
  12. Free in Minore (2:20)
  13. Piano Bossa Nova (1:35)
  14. Stoccolma My Dear (2:35)
  15. Notte Di Mezza Estate (2:56)
  16. Solitudine (2:05)
  17. Nel Cosmo (3:19)
  18. Topless Party (3:01)
  19. Solitudine (2:15)
  20. Eva Svedese (2:14)
  21. Hippies #1 (3:00)
  22. Solitudine (2:10)
  23. Hippies #2 (3:17)
  24. L'Uomo Integrato (1:56)
  25. Samba Mah Na' (2:19)
  26. Organo E Chitarroni (1:42)
  27. Beer, Vermouth E Gin (2:05)
  28. Sleep Now Little One (2:58)
neo
Piero Umiliani was naast Piero Piccioni de frisse wind in vooral de jaren 60 en 70. Voor The Muppet Show jatte men het Mah Na' Mah Na', wat dus oorspronkelijk van Ulimiani voor een documentaire was geschreven. Het is ongelooflijk hoe weinig mensen dit weten. Nog leuker is het feit dat het oorspronkelijk voor docu over Zweden werd geschreven, eentje waarin de swingende kant werd laten zien met veel drugs en sex. De relatie tussen de Muppets en waarvoor het oorspronkelijk was gecomponeerd... mag geweldig bevonden worden! Laat niemand het horen.

Het is ook gewoon een hele fijne score van Muliani, waarin vele heerlijke ritmes en stijlen, van bossa nova dit swingende jazz, door elkaar heenlopen. Hierbij zijn er vaak mee fluitende vocalen, vrouwelijk hummende stemmen, met de vele hippe composities eigenlij onweerstaanbaar. Een van zijn beste scores. 4.5 sterren

avatar van stephan73
Ja, Italiaanse componisten uit die periode maakten toch wel de beste soundtracks van toen.. En vaak ook voor "niet echt bijzondere" films..

neo
Voor beiden valt wat te zeggen. Maar ik denk dat het ruimer moet worden gezien als enkel de Italiaanse componisten van die tijd. Maar het was wel een bijzondere periode toen met een bepaald gevoel. Ook Morricone, Donaggio en vele andere hebben heel wat kitscherige drama's gescoord, en inderdaad niet de meest bijzondere.

avatar van LeRoi
Dit MOET ik nodig eens aandacht geven....lijkt me iets voor lekkerbekje ....

Om een indruk te krijgen, kun je op Youtube een aantal nummers van deze score vinden,
o.a. natuurlijk het legendarische "Mah-Na Mah Na", de nog meliger dranksong "Beer, Vermouth E Gin", maar ook fijne 60s psychedelische beatmusic (o.a. Fotomodelle, Hippies, Nel Cosmo).