Julie Ruin - Julie Ruin (1998)

Rock / Electronic
Label: Kill Rock Stars

1. Radical Or Pro-Parental (2:15)
  2. U.G.I. (3:48)
  3. A Place Called Won't Be There (2:52)
  4. Tania (2:41)
  5. Aerobicide (2:54)
  6. Apt. #5 (3:13)
  7. My Morning Is Summer (3:15)
  8. I Wanna Know What Love Is (3:36)
  9. The Punk Singer (2:07)
  10. On Language (2:06)
  11. Crochet (2:01)
  12. Interlude (0:51)
  13. Stay Monkey (2:56)
  14. Breakout A-Town (2:22)
  15. Love Letter (3:08)
Damn, weer een artiest die te weinig aandacht krijgt tegenover ze verdiend! (Zoals Teen, Goat, September Girls, White Mystery,...) Na een tweede keer beluisterden is deze album echt vergroeid aan mij geraakt, van degelijke pop tot degelijke rock. Ik hoop dat ze na haar tweede album haar strijdbijl nog niet begraaft.

avatar van grovonion
Gisteren was er een enorm boeiende documentaire op TV over haar leven dusver. Hoe ze begon in Bikini Kill en de Riot Grrrls beweging heeft opgestart en haar strijd tegen de ziekte van Lyme.

avatar van bennerd
Die docu deed me naar Bikini Kill luisteren, goed werk. Dit album heb ik nog niet te pakken gekregen, helaas.

avatar van E-Clect-Eddy
Blijkbaar een fan van The Clash en The Kinks, hoor hier diverse samples van terug.