The Wailers - The Wailing Wailers (1965)

Jamaica
Ska
Label: Studio One

1. Ten Commandments of Love (4:16)
  2. Rude Boy (2:20)
  3. It Hurts to Be Alone (2:42)
  4. Love and Affection (2:42)
  5. I'm Still Waiting (3:31)
  6. Simmer Down (2:49)
  7. (I'm Gonna) Put It On (3:06)
  8. I Need You [1964 Version] (2:48)
  9. Lonesome Feeling (2:50)
  10. What's New Pussycat? (3:02)
  11. One Love (3:20)
  12. When the Well Runs Dry (2:35)
avatar van Oldfart
Rock Steady, Ska en Oer-Reggea zang-groepje uit Jamaica.
Waarbij het uit elkaar gaan, rond '74,
in ieder geval voor twee leden resulteerde in een aardig succesvolle solo-carrière.

Op de foto: v.l.n.r.:
Bunny ( Livingston) Wailer, ene Bob Marley, en Peter Tosh.

Gedateerd, maar leuk om historische en nostalgische redenen.

Kan dit niet beter toegevoegd worden bij Bob Marley & The Wailers? Daar krijgt het vast meer bekijks.
Ook het Burnin' album staat onder naam van enkel The Wailers, maar toch staat het op deze site bij Bob Marley & The Wailers.

avatar van Oldfart
Zoals ik het zie niet; dit is echt andere muziek en een andere band, misschien een verwijzing bij de artiestenpagina van Bob Marley.

Bob Marley zonder dreadlocks = raar!:D

raar maar waar

Dat Marley hier geen dreadlocks heeft is niet zo vreemd, immers ten tijde van dit album bestond reggae nog niet, het was de periode dat Ska overging in het langzamere Rocksteady.

reggae begon pas in 68/69 vorm te krijgen door artiesten als Jimmy cliff en Desmond dekker, die enkele hitjes in engeland scoorden.

Marley's reggae avontuur begint eigenlijk pas in 70/71 bij Lee Perry om vervolgens te eindigen bij Chris Blackwell.

Zijn Dreadlocks onstaan eigenlijk in de jaren 74/75 als je de clips op you tube ziet.

avatar van Oldfart
yoh.... really....and what about his pubic hair ?

avatar van Murdoc023
Zijn dreadlocks had ie niet omdat hij reggae maakte hoor. Het was vanwege zijn geloof dat hij dreadlocks had en de Rastafari movement ontstond al in de jaren '30. Bob Marley was geen geboren rasta, maar pas rond zijn twintigste wilde hij bij die groep horen. Vooral omdat hij zichzelf niet vond passen in de samenleving.

Grappig dat veel van zijn teksten hier al ontstaan zijn in de ska periode. Klinkt wel een beetje gedateerd, maar Simmer Down hoor ik graag. Ook Cry to Me en Rocking Steady vind ik leuke ska, maar die staan hier dus niet op.

Elmo.
Ik vind dit best wel een heerlijke plaat om naar te luisteren, goeie sfeer en energie. Het heeft wel iets klunzigs (vooral het ge-"simmer down" in de track waar dat bekende werkwoord naar vernoemd is) soms, maar dat maakt het juist knus en aandoenlijk.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Iemand die weet waarom ze (afgaande op de foto's op Discogs) de volgorde van de twee plaatkanten hebben omgedraaid voor de herdruk? Hier stond de tracklist dus ook omgekeerd.

avatar van jorro
Gedeeltelijk te scrobbelen via last.fm. Geen optimale opnamen, maar OK..
Ska en reggae zijn aan mij niet echt besteed. Zo ook dit album. Zonde ook om zo'n cover van What's New Pussycat te maken.
Een score kan ik niet geven, want ook de video's in last.fm zijn niet allemaal van The Wailers in de toenmakige bezetting volgens mij.
85 in de 100 Greatest Albums of 1965 en op dit moment 67 in BestEverAlbums van dat jaar.

avatar van Venceremos
#s 5, 6 en 7 zijn flinke (Studio One) klassiekers en vallen prima te beluisteren op de Songs of Freedom compilatie.