John Mayall - USA Union (1970)

Blues
Label: Polydor

1. Nature's Disappearing (5:58)
  2. You Must Be Crazy (3:58)
  3. Night Flyer (5:36)
  4. Off the Road (2:51)
  5. Possesive Emotions (5:22)
  6. Where Did My Legs Go (3:48)
  7. Took the Car (4:11)
  8. Crying (6:30)
  9. My Pretty Girl (4:24)
  10. Deep Blue See (5:06)
avatar van Droombolus
Verder dan "wel aardig" ga ik bij deze plaat waarschijnlijk niet komen. Violist Don Harris ( gecredit zonder "Sugarcane" ) speelt een beetje te braaf en tonaal te veel in de mid-regionen om zijn spel er uit te laten springen ten opzichte van de uitstekende gitaar bijdragen van Harvey Mandel en Mayall's harmonica en piano. Geen geweldige keuze na de fluit en sax van Johnny Almond op Turning Point en Empty Rooms dus.
Larry Taylor's bas is niks op aan te merken maar hij had misschien wat minder solo's kunnen krijgen ........ Met andere woorden, het ontbrak Mayall hier een beetje aan focus..... .

avatar van Supersid
Ik vind 'm juist erg goed, net omdat hij naar mijn aanvoelen wat afwijkt van de rest van zijn oeuvre. Het is nu zondagvoormiddag en dan werkt het héél goed. Ruimte voor meer!