Arab Strap - Ten Years of Tears (2006)

Label: Chemikal Underground

1. Set the Scene (1:20)
  2. Islands [Original 1995 Demo] (1:35)
  3. The First Big Weekend (4:54)
  4. Gilded [Live] (3:20)
  5. I Saw You (3:37)
  6. The Clearing [Version 2] (4:09)
  7. Packs of Three (3:40)
  8. (Afternoon) Soaps (3:56)
  9. Rocket, Take Your Turn (5:41)
  10. To All a Good Night (5:08)
  11. Turbulence [Bis Remix Radio Edit] (3:53)
  12. The Shy Retirer (4:03)
  13. Blood [Live] (3:44)
  14. If There's No Hope for Us [Rogue Version] (2:57)
  15. Where We've Left Our Love (2:59)
  16. The Girl I Loved Before I Fucked Her (5:08)
  17. Oxytocin (3:48)
  18. There Is No Ending (11:17)
avatar van Astronaut
Arab Strap houdt ermee op en geeft op dit album een compilatie van de tien jaar dat ze muziek hebben gemaakt, met volop B-kantjes en rariteiten. Achter het laatste nummer zitten maarliefst 2 hidden tracks verstopt. Meer informatie over het album en de nummers apart vind je hier.

avatar van remmer
ik kende arab strap alleen nog maar van naam, al hadden veel mensen mij deze Schotse band al aangeraden. Deze zomer in Dour bv. dwong een vriend van mij om Arab Strap te gaan bekijken. Ik dacht dat het zo'n Mono(tone)-achtige post-rock ging zijn en had daar niet zo veel zin in op dat moment. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van. Zeker nu blijkt dat Arab strap ermee ophoudt.
Overlaatst was ik in een cd-winkel en zag ik deze cd liggen. Ik dacht: "lt's give it a try" en begon te luisteren.
Het eerste nummer vond ik maar matig en bevestigde mijn vermoedens: moeilijke, ontoegankelijke singer-songwriter volgepropt met weltschmerz.
Maar toen viel de bom, Islands genaamd. Ik hoorde pittige Guided-by-voices, smerig basslijntje, kortom een dreigend nummer die je bij het nekvel neemt. Het nummer die daarop volgt (the first big weekend) is zo'n nummer waar je onbewust al lang naar zoekt. Het rockt, het is fris en het verveelt nooit (zelfs niet na 100 luisterbeurten). Daarna volgt een liveversie van Gilded, ik beeld me een smerig Schots hol in en laat de muziek voor zich spreken: uitstekend ! Ik pink terloops een traan weg omdat ik hun afscheidsconcert in Dour gemist heb. Ik wist genoeg, ik nam de plaat mee naar huis, draaide hem grijs en wist dat het goed was ...

avatar van remmer
dit album verdient in ieder geval meer aandacht dan dat het nu krijgt !

avatar van remmer
pfffffff, indrukwekkend, fantastisch en bescheiden tegelijk... Arab strap is zo'n groep waarvan je hoopt dat ze je vrienden worden, tegen beter weten in. Arab strap is een voorbeeld, een belevenis,die zeldzame mensens aan hun neus zien voorbij gaan. jammer. want mensen zijn mensens. Zoals rotsen rotsen zijn.

avatar van Yeahz
Ja, een avondje met deze mannen aan de bar hangen had mij ook meer dan fantastisch geleken; de muziek is al dat rest. Ik moet 'Ten Years of Tears' ook maar eens gauw aan mijn collectie gaan toevoegen.

Heb al hun platen, veel singles, vind deze compilatie wel beetje rommelig. Sommige uitvoeringen zijn leuk zoals packs of three maar veel ook denk ik mwah bv de 1e live opname. Heb ze zelf regelmatig gezien 2x heel goed 1x dramatisch omdat Aidan zo lam was.
Wereldband en wat een plaat dit jaar om terug te komen, na Black Country New Road de beste plaat van dit jaar.
Deze compilatie voegt voor mij niet veel toe, leuk om af en toe te beluisteren op spotify