Eddie Floyd - I've Never Found a Girl (1968)

Soul
Label: Stax

1. Bring It on Home to Me (2:34)
  2. Never Give You Up (2:58)
  3. Girl I Love You (3:19)
  4. Hobo (2:59)
  5. I Need You Woman (2:15)
  6. I've Never Found a Girl (To Love Me Like You Do) (2:44)
  7. I'll Take Her (2:36)
  8. Slip Away (3:25)
  9. I'm Just the Kind of Fool (3:17)
  10. Water (3:07)
  11. Sweet Things You Do (2:05)
avatar van Osiris Apis
Een goed soul album geproduceerd door Steve Cropper van Booker T. & the MG's. De covers zijn ook goed. 'Hobo', 'Water' en het titelnummer zijn mijn favorieten.

avatar van Angelo
‘I’ve never found a girl’ was het tweede album van Eddie Floyd en werd uitgebracht door Stax. Het album opent met een geheel eigen versie van Sam Cooke’s ‘Bring it on home to me’ en het tweede nummer ‘Never give up’ is tevens een cover (ditmaal van Jerry Butler). Persoonlijk vind ik zijn “eigen” nummers op dit album een heel stuk leuker dan de covers. ‘Girl I love you’, ‘I need you woman’, ‘Hobo’, ‘Water’ en ‘Sweet things you do’ zijn daar de beste voorbeelden van en behoren wat mij betreft tot de mooiste nummers op het album. Van alle covers op deze plaat vind ik ‘Slip away’ (origineel is van Clarence Carter) het meest geslaagd. Als geheel is dit een prachtig southern soul album met typische Memphis klanken. Stax op z’n best!

avatar van Reijersen
Stax album waar de eigen nummers boven de covers uitstijgen. De titeltrack was de grootste hit.
1. Bring It on Home to Me – ik mis hier toch wel een beetje het soepel van Sam Cooke
2. Never Give You Up – een erg lekker nummertje. Ontspannen en prettig
3. Girl I Love You – dat raspje op zijn stem is toch wel erg fijn. Verder ontspannen nummer.
4. Hobo – nummer met een lekkere groove en een aanstekelijk refrein.
5. I Need You Woman – die blazers zijn zo fijn, voegen wat extra’s toe.
6. I've Never Found a Girl (To Love Me Like You Do) – titeltrack en ook hittrack. Een grote hit in een fijne variant. Groovy en gevoelig komen hier samen
7. I'll Take Her – superfijne groove in dit nummer. Lekkere energie.
8. Slip Away – stukje rustiger van aard, met nog steeds lekkere blazers
9. I'm Just the Kind of Fool – een ballad, zo is dit nummer toch wel te typeren
10. Water – groooven op liquid
11. Sweet Things You Do – knalt er met orgel en blazers een fijn einde aan.