Vanessa Paradis - Bliss (2000)

Frankrijk
Label: Barclay

1. L' Eau et le Vin (4:31)
  2. Commando (2:36)
  3. When I Say (4:17)
  4. Pourtant (4:25)
  5. Que Fait La Vie? (3:42)
  6. Les Acrobates (4:19)
  7. La La La Song (3:37)
  8. L' Air du Temps (4:00)
  9. St. Germain (3:41)
  10. Dans Mon Café (4:36)
  11. Firmaman (4:40)
  12. La Ballade de Lily Rose (2:31)
  13. Bliss (4:18)
avatar van Gert1980
Ik verzamel nu ruim een jaar vinyl en ben steeds een beetje per artiest/band bezig. Sinds een paar weken is Vanessa aan de beurt. Deze Bliss is bijna nergens meer te krijgen en loopt qua prijzen op discogs al snel op. Gelukkig was er nog een sympathieke verkoper die een exemplaar had met een lichte knak in de hoes waardoor ik hem voor alleen de verzendkosten mocht hebben. Dat zijn de leukere aanschaffen!

Sinds ik hem gisteren binnen kreeg staat hij nu al voor de vierde keer op.
Ik heb de cd ook nog ergens liggen, en terwijl ik die altijd prima vond, ontdek ik nu pas op hoe goed dit album is. Deze vrouw maakt echt wel mooie dingen die serieuzer genomen mogen worden dan de gemiddelde muziekliefhebber doet.
Wat mij nu vooral opvalt is hoe deze plaat geweldig klanken laat echoën, die duidelijk aan de door Lenny Kravitz geproduceerde voorganger Vanessa Paradis doen denken. Iets dat gecombineerd met een psychedelische sound voor een fantastische popplaat zorgt.

Het blijft een leuk iets om een album na jaren te herontdekken!