Pop Ambient 2007 (2006)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Kompakt

1. Popnoname - Hafen (5:08)
  2. Markus Guentner - Altocomulus Opacus (7:29)
  3. Gas - Nach 1912 (7:10)
  4. The Field - Kappsta (7:51)
  5. Thomas Fehlmann - Next to the Field (5:42)
  6. Triola - Das Wunder der Kulperhütte (7:34)
  7. Marsen Jules - Ou La Nostalgie Habite (5:28)
  8. Klimek - Ruined in a Day (Buenos Aires) (4:53)
  9. Ulf Lohmann - Lai King Es (2:12)
  10. Andrew Thomas - I Am Here Where Are You (7:50)
avatar van Gyzzz
Altijd gedacht dat de Pop Ambient reeks in zijn geheel vrij oninteressant was, maar hier staat toch een aantal absolute meesterwerken (met name Markus Güntner, Gas) op, terwijl ook de rest meer dan solide is.

avatar van -SprayIt-
Zeker een zeer goede verzamelaar, een heerlijke trip met uitsluitend geweldig geproduceerde tracks. Gas en The Field zijn hier favoriet momenteel.

avatar van Mjuman
Pop Ambient loopt nog steeds, ieder jaar een nieuwe release - 2022 is in november verschenen. Mij te wisselvallig in zijn geheel.

Gas en The Field vind je trouwens ook regelmatig, net als T. Raumschmiere, terug in de Total-serie (21 verscheen in september) - iets meer uptempo, nog steeds een flinke toets 'pop'.

Als je wat anders wil in het downtempo/midtempo genre, is Air Texture (dubbel-cd's) tot nu 7 delen ook een tip; bevat o.m. Steffi & Martyn - Air Texture Vol. VI (2018) - MusicMeter.nl