Nalle - By Chance upon Waking (2005)

Folk
Label: Pickled Egg

1. Sunne Song (4:46)
  2. Midwinter's Dream (3:38)
  3. Iron's Oath (6:14)
  4. Sea Change (2:34)
  5. Forest - Mountain (6:25)
  6. New Roots (4:21)
  7. Birth of the Bear (8:13)
  8. Ravens (5:19)
avatar van veerle
Prachtig album, vind ik. De zangeres heeft een beetje een Joanna Newsomachtig stemmetje en doet soms een geit na, maar dat doet ze dan ook heel goed.

Het hele album klinkt nogal lieflijk (en vreemd). Voor mij een van de beste albums van de (Finse) freefolk.

Sietse
Hmm, tijdje terug live gezien in Amsterdam, samen met oa. onze mede mumers bubbachups en Sander B.

Aardig optreden maar werd uiteindelijk toch helemaal "weggeblazen" door James Blackshaw.

Zoals Veerle al zegt heeft dit wel iets weg van Joanna Newsom, maar dan toch wel een zeer eigen twist. Iig aanrader voor de liefhebbers van mevrouw Newsom.

Wel en kleine noot, ook al is mevrouw Nalle half Fins, is ze voor de andere helft Schots, waar dit album is opgenomen, met andere Schotse muzikanten (die ook weer meespelen bij The One Ensemble)

Nog geen sterren voor het album, want ik heb deze nog niet helemaal gehoord.

Sietse
ja, toch een aardige cd, wellicht bij het concert toen toch moeten kopen...maar goed je kunt niet alles heh.