OOO - Upon Cycles (2004)

2. Colour Ballet (3:16)
  3. _Root (3:52)
  4. Desper (3:50)
  5. Oments (2:11)
  6. Next Level of the Tree (5:34)
  7. Take Flight (1:43)
  8. Seperation Definition (2:57)
  9. Coffee Shop Philosophy (4:06)
  10. Group Heartbeat (2:48)
  11. Clockwork Will (0:58)
  12. Turn Indefinitely (1:52)
  13. Sexy Stickshifter (4:01)
  14. Kichigai Arukedo (3:55)
  15. All Through (2:10)
  16. Sleep Paralysis (7:26)
avatar van John Doe
Dit doet mij vooruitdenken naar Athene 2004

avatar van Onderhond
Ooit zei Goodfella wat over dit album. Nu mis ik hier toch z'n stem . Uitgebracht op Planet Mu, een label dat ik niet (genoeg) van dichtbij volg, gelukkig kan ik me dankzij deze site wat laten leiden. OOO is een speciaal geval, maar wel lekker. Leuke variatie op het IDM gebeuren, wat opgewekter, vrolijker, losser en frisser.

"3 Points" begint met een valse noot, letterlijk dan. Stevig vals melodietje, waar na verloop van tijd heel wat melodische stukjes bijkomen. Ritmes en samples zijn boeiend, zodat het toch een leuk geheel wordt. "Colour Ballet" is lange tijd m'n favoriet geweest, en blijft een licht geniaal nummertje. Fantastische, maar dan ook echt fantastische melodie in dit nummer. Super opgewekt en vrolijk, echt zo'n opkikkernummertje. "_Root" is een stuk donkerder. Vreemde sfeer, zeer donker, doet wat aan Devine denken, maar het is opener, minder drukkend. Rare, experimentele ritmes waar moeilijk grip op te krijgen valt. Boeiende track. "Desper" begint weer enorm vals, en is jammer genoeg verder ook geen goeie track. Zeurderig geheel, enorm lelijke samples en een hele opgave om uit te zitten. "Oments" is een leuk sferisch intermezzo, en vormt een mooi, rustig aanloopje naar de volgende klassetrack. "Next Level Of The Tree" is weer zo'n lieflijk monter trackje, vergezeld met boeiende ritmes. Halverwege komen er nog enkele klassiek klinkende melodietjes bij en vermengt het zich tot een prachtig geheel. "Take Flight" klinkt iets klassieker, maar daarom niet minder mooi. Weer een prachtige melodie, kort maar krachtig nummertje. "Separation Definition" klinkt best speciaal. Hoge ritmische samples (bliepjes en tuutjes, swooshjes en nog wat fluitende samples) over aangename, licht onderbroken waves. Het geheel klinkt moeilijk te bevatten, bevreemdend, amper te omschrijven, maar oh zo mooi. M'n favoriete track van het album, zonder meer. "Coffee Shop Philosophy" klinkt what rustiger. Opgewekt, maar straalt een soort van barsfeer uit. Vrolijk melodietje, dat aanzet tot even rustig te zitten met een lekker kopje koffie (of thee uiteraard) en van je omgeving te genieten.

"Group Heartbeat" laat de melodieën achterwegen en focust vooral op het ritmische. Best leuk, maar voelt in vergelijking met de rest nogal leeg aan. Aardig geratel, dat op een ander album waarschijnlijk beter tot z'n recht zou komen denk ik. "Clockwork Will" is een wat saai intermezzo, maar mondt al snel uit in "Turn Indefinately", heel wat leukere track. Jammer genoeg duurt het niet lang, want "Sexy Stickshifter" is een redelijke downer zo laat op het album. Weer van dat jazzy geneuzel, geen idee waarom zoveel electronische artiesten daarmee experimenteren. Zie de link niet zo goed. Vervelend nummer dus. "Kichigai Arukedo" klinkt gelukkig terug uit de dip, al is het een beetje moeizaam. Eens het nummertje echter op gang gekomen is, komt de goeie OOO weer boven. Lekker hectisch gepruts, leuk melodietje, wat kermisachtig op het einde. "All Through" kabbelt lekker verder. Rustige track, daar is het meeste ook mee gezegd. Geinig, maar niet hoogstaand. "Sleep Paralysis" schakelt nog een versnelling hoger als afsluiter. Lange intro, maar wanneer de melodie erbij komt toch weer zeer aangenaam.

Jammer van het wat mindere einde hier. Hoe leuk en fris het begin was, zo steriel is het einde eigenlijk. Weg lijkt alle speelsheid. Zat te denken aan een dikke 4*, maar ik hou het maar op een kleine 4*. Enkele prachtige dingen op dit album, maar ook enkele missers, en wat saaie tracks. Jammer, had echt meer ingezeten. Toch een aanrader(tje).