For Absent Friends - Square One (2006)

Label: Musea

7. Us (4:09)
  8. Falling Asleep (2:22)
  9. Billy (5:49)
avatar van Ayreonfreak
Beetje vreemd dat hier nog geen enkele commentaar op geleverd is, terwijl dit een dijk van een album is. Van Nederlandse bodem nog wel, gek genoeg heb ik nooit iets van hun geluisterd, maar ik wat heb ik gemist! Zoals gezegd; een geweldig album dat, ondanks dat het voor "neo prog" door moet gaan, af en toe een beetje "poppie" aandoet. Een geweldige zanger die een puik stukje werk afleverd, maar ook de andere bandleden leveren professioneel werk, wat idd. veel aan neo prog moet denken, toch zou ik het daar niet gelijk onder scharen. Eén minpuntje, in het laatste nummer wordt zowel Engels al Frans gezongen, dit had voor mij niet gehoeven, aangezien het geen meerwaarde heeft gekregen in de track. Verder is de track "Wonder" van bovennatuurlijke kwaliteit. Emotioneel, maar toch met behoud van de muziek... Voorlopig nog een 4.0, maar dat kan groeien...

avatar van Gert P
Moet je hem wel kennen.
Heb er 2 van ze maar is aardig en meer niet.
De 2de die ik heb staat niet op mume maar kan hoesje ook niet vinden.
Dus zal toevoegen ook niet gaaan.

avatar van Broem
Inderdaad een dijk van een album. Weinig toen geen aandacht gehad in de Nederlandse pers. iO pages (progrock magazine) heeft nog wel eens wat aandacht besteed aan de band. Geïnspireerd door Marillion (bandnaam is afkomstig van een Marillion nummer) maar van hoog niveau. Het nummer Call it Chance is van uitzonderlijk niveau. Bloedmooi. Vergeten pareltje?

avatar van vigil
Broem schreef:
Geïnspireerd door Marillion (bandnaam is afkomstig van een Marillion nummer)

Zou dat niet stiekem Genesis moeten wezen?

Dit is overigens het enige album van de mannen welke ik niet ken.

avatar van the crook
Eerste (en wellicht ook laatste) album van FAF, waarop met de komst van nieuwe zanger Hans van Lint ook meteen een volwassener en spannender geluid neergezet wordt. Jammer dat de band hierna weinig meer van zich heeft laten horen, ik ben wel benieuwd waar men uiteindelijk qua geluid was uitgekomen...

avatar van Broem
vigil schreef:

Zou dat niet stiekem Genesis moeten wezen?

Dit is overigens het enige album van de mannen welke ik niet ken.

Tuurlijk. Slip of THE IPad. Van het Nursery Crime album van Genesis.

avatar van Gert P
Ken deze ook niet maar cd's zijn ook niet makkelijk te koop, heb er 2 maar zie ze eigenlijk nooit.

avatar van habada
Broem schreef:

Naam is ontleend aan genesisnummer