Sublime - 40 Oz. to Freedom (1992)

Ska / Punk
Label: Erika

1. Waiting for My Ruca (2:20)
  2. 40 Oz. to Freedom (3:02)
  3. Smoke Two Joints (2:53)
  4. We're Only Gonna Die for Our Own Arrogance (3:07)
  5. Don't Push (4:18)
  6. 54-46 That's My Number / Ball and Chain (5:17)
  7. Badfish (3:04)
  8. Let's Go Get Stoned (3:32)
  9. New Thrash (1:30)
  10. Scarlet Begonias (3:31)
  11. Live at E's (3:08)
  17. Ebin (3:32)
  18. Date Rape (3:37)
  19. Hope (1:43)
  20. KRS-One (2:23)
  21. Rivers of Babylon (2:29)
  22. Thanx
E
Bedankt Dennis voor complete text nr 18!
Subliem!

40 oz. to freedom, een plaat die ik al vrij lang van plan was om te gaan luisteren. Voorafgaand aan de eerste luisterbeurt kende ik eigenlijk alleen de latere plaat van Sublime (Sublime). Die plaat was de eerste kennismaking en lag lekker in het gehoor. De recensies van andere sites brachten mij in contact met deze plaat. Uit nieuwsgierigheid ben ik deze plaat gaan downloaden om mijn toenmalige stage nog enigszins vermakelijk te maken, Bij de eerste luisterbeurt viel deze plaat mij ontiegelijk tegen. Het openingsnummer vond ik vrij amateuristisch klinken en de rest van het album deed me in eerste instantie vrij weinig. Doordat ik toentertijd zo'n saaie stage had moest ik mijn stage wel opvullen met het beluisteren van cd's. Op die manier werd ook 40 oz. to freedom meerder malen beluisterd. Zo had ik tijdens deze stage een erg emotionele morgen. Op de een of andere manier was dit album een bron van troost. Bij het beluisteren van dit album werd ik steeds meer positief gesteld. Wat zo mooi is aan dit album is dat het zo mega zomers is bedoeld.Het is dus vooral aan te raden om dit album tijdens de zomer te beluisteren. Aanraders van dit album zij vooral 'Bad Fish' en 'Date rape'. Bij het steeds verder beluisteren van dit album bleken alle nummers, inclusief het openingsnummer prima in dit groeialbum te passen.

Belangrijk voor dit album:
- Reken het niet af op de eerste (paar) luisterbeurten, het is zeker een groeialbum
- 'Bad Fish' is zo'n kenmerkende song die een indicatie geeft van het groeivermogen van dit album.
- Laat je niet afleiden door de openingstrack (later blijkt het een goede track)

40 oz.. Wat een plaat... Relatief onbekend in Nl en mss is dat maar beter ook..

Hulde.

mwah niet zo zeer onbekend denk ik eerder onbemind, maar dat is inderdaad maar goed ook.

Je hoeft maar weinig woorden aan Sublime vuil te maken, de bandnaam zegt immers al veel. Helaas een band welke ik nooit live zal mogen aanschouwen

avatar van Shelter
Sublime is een geweldige ska band (1 van de enige die ik echt kan waarderen) die hele goede nummers heeft geschreven. Ideaal om te draaien bij een BBQ of in het zonnetje in het park. Tekstueel niet super hoogstaand maar meerzeggend dan de gemiddelde pop artiest (duh).
Favoriete nummers van dit album;
we're only gonna die, don't push, badfish, chica me tipo, date rape, krs one, rivers of babylon.
4 sterren

avatar van GraveyardJunkie
sublime is gewoon subliem...

DOPESUCKS!DOODZONDE VAN BRADLEY 40jaar te vroeg

avatar van misja82
en dat terwijl ie net helemaal was afgekickt...

het lijkt erop dat de winter zijn beste tijd gehad heeft, zomaar een paar mooie lente dagen in februari.. en wat doet het beter bij een gevoel van vrijheid in combinatie met lekker zonnig weer dan sublime. het blijft een superband dit.
overigens zie ik het niet als skaband dit?

Vette plaat, ik hou wel van de mengeling punk/reggae/hiphop.
Het zonnetje komt eruit en dat betekent ook direct dat deze plaat uit de kast komt!

geen bepaalde stijl...

Gewoon..Sublime-style

avatar van maffioost
volgens mij zit de kwaliteit alleen al in de naam van de band. de eerste kraker van sublime, en gelijk een topper. Een heel rond album en idd het is een groei album. ik downloade het in de lente, zette het een aantal keren wanneer ik aan het zwemmen was met waterpijp erbij, en een gitaar die met name op het laatst vooral badfish speelde.

het album heeft een heel erg goede expirmenterend karakter als je kijkt naar nummers als don't push. ook zit er een geweldige knaller bij, What happened, herkenbaar voor de meeste festival/feest gangers.

leg dit album niet gelijk weg, luister het wanneer je in de mood bent, en het pept je op, en je zult het nooit meer vergeten!

Mooi album, heeft me ertoe gezet me meer in reggae te verdiepen. Dan blijken de originele versies van tracks als '54-46' en 'Rivers of Babylon' toch een stuk beter...

klootviool schreef:

Alleen is het geen reggae maar ska

ja en ska in de betekenis 'het zwakbegaafde broertje van reggae', ipv de voorloper ervan. Als we dan toch mieren gaan neuken is 54 56 Rocksteady, en geen reggae. Voor (dit soort) Ska is dit album dan nog best wel heel erg goed.

avatar van Shelter
sorry hoor, ik wist niet dat je boos werd

En weet je dat nu wel dan? :]

avatar van Shelter
nee het was zeer suggestief bedoeld

avatar van Wybe de Greef
Klootviool uit Nijmegen?