40 oz. to freedom, een plaat die ik al vrij lang van plan was om te gaan luisteren. Voorafgaand aan de eerste luisterbeurt kende ik eigenlijk alleen de latere plaat van Sublime (Sublime). Die plaat was de eerste kennismaking en lag lekker in het gehoor. De recensies van andere sites brachten mij in contact met deze plaat. Uit nieuwsgierigheid ben ik deze plaat gaan downloaden om mijn toenmalige stage nog enigszins vermakelijk te maken, Bij de eerste luisterbeurt viel deze plaat mij ontiegelijk tegen. Het openingsnummer vond ik vrij amateuristisch klinken en de rest van het album deed me in eerste instantie vrij weinig. Doordat ik toentertijd zo'n saaie stage had moest ik mijn stage wel opvullen met het beluisteren van cd's. Op die manier werd ook 40 oz. to freedom meerder malen beluisterd. Zo had ik tijdens deze stage een erg emotionele morgen. Op de een of andere manier was dit album een bron van troost. Bij het beluisteren van dit album werd ik steeds meer positief gesteld. Wat zo mooi is aan dit album is dat het zo mega zomers is bedoeld.Het is dus vooral aan te raden om dit album tijdens de zomer te beluisteren. Aanraders van dit album zij vooral 'Bad Fish' en 'Date rape'. Bij het steeds verder beluisteren van dit album bleken alle nummers, inclusief het openingsnummer prima in dit groeialbum te passen.
Belangrijk voor dit album:
- Reken het niet af op de eerste (paar) luisterbeurten, het is zeker een groeialbum
- 'Bad Fish'

is zo'n kenmerkende song die een indicatie geeft van het groeivermogen van dit album.
- Laat je niet afleiden door de openingstrack (later blijkt het een goede track)