Stavesacre - Absolutes (1997)

1 stem

Label: Tooth & Nail

1. Shiv (2:56)
  2. Sand Dollar (3:07)
  3. Colt .45 (5:45)
  4. Inclusive (3:45)
  5. Wither / Ascend (6:19)
  6. Acquiesce (4:06)
  7. An Eclipsing (2:59)
  8. The Two Heavens (6:13)
  9. Wither [Reprise] (2:35)
  10. Zzyzx Scarecrow (6:05)
avatar van Ataloona
Deze plaat is om twee redenen vrij bijzonder:
1. deze plaat is bijzonder onbekend, terwijl dit muzikaal ontzettend dicht bij Tool ligt en een duistere variant van de grunge van Pearl Jam en Mudhoney is, en;
2. deze plaat is - verrek - een Christian rockplaat. Of is het Reli-rock? Of hoe gij het ook wilt noemen.

Let vooral niet op de teksten, daar die enkel gaan over 't bestrijden van 't Beest - a ha, niet per se een indicatie van religieuze muziek; 9 van de 10 heavy metalbands bezingen hetzelfde onderwerp - ofschoon is de muziek op Absolutes toch zeker bij wijlen genietbaar.