Amii Stewart - Knock on Wood (2016)

Alternatieve titel: The Anthology

Dance / R&B
Label: Sanctuary

1. Knock on Wood [Long Disco Version] (6:20)
  2. You Really Touched My Heart (4:27)
  3. Light My Fire / 137 Disco Heaven (8:24)
  4. Bring It on Back to Me (3:57)
  5. Closest Thing to Heaven (3:44)
  6. Am I Losing You (3:21)
  7. Get Your Love Back (3:57)
  8. Only a Child in Your Eyes (3:07)
  9. The Letter (6:58)
  10. Paradise Bird (6:33)
  11. He's a Burglar (4:51)
  12. Jealousy (6:42)
  13. Right Place, Wrong Time (5:06)
  14. Step Into the Love Line (5:21)
  15. Paradise Found (2:29)
  16. Knock on Wood [7" Edit] (3:47)
  17. You Really Touched My Heart [7" Edit] (3:54)
  18. Light My Fire [1985 7" Remix] (3:56)
  19. 137 Disco Heaven [1985 7" Remix] (2:45)
  20. Knock on Wood [1985 7" Remix] (4:08)
  21. Ash 48 (2:11)
  22. You Really Touched My Heart [1985 7" Remix] (4:14)
  23. Jealousy [1985 Remix] (5:55)
  24. Step Into the Love Line [1985 Remix] (4:00)
  25. Paradise Bird [1985 Remix] (5:15)
  26. My Guy, My Girl (4:33)
  27. Knock on Wood [German Album Edit with Intro] (5:38)
avatar van E-Clect-Eddy
Een iets betere verzamelaar dan die van 1999 van de populaire periode van Amii Stewart die wat stem betreft Discodiva Donna Summer behoorlijk kon evenaren. Eigenlijk overlopen de succes periodes elkaar nauwelijks, Amii ging iets langer door met Disco toen Donna richting Pop, Rock en Jazz aan het kijken was.

Hier zijn vooral nummers van de eerste drie albums te vinden, uit de meest succesvolle periode. Wat kwaliteit van de nummers betreft zouden ook nummers van het vierde album hier op passen maar die waren meer Pop en Ballads en hadden nog weinig met Disco te maken. Hierna volgde een periode van albums met Pop vervolgens Blues en Jazz. Donna's troonopvolgster heeft een iets ander pad gekozen die helaas voornamelijk een beetje succes in Frankrijk en Italië bracht.

De hits staan er op en mijn favorieten zoals: Only a Child in Your Eyes , You Really Touched My Heart , Right Place - Wrong Time, Step Into the Love Line , Am I Losing You en de cover The Letter.