Kane Roberts - Kane Roberts (1987)

Rock / Metal
Label: MCA

1. Rock Doll (3:55)
  2. Women on the Edge of Love (3:08)
  3. Triple X (4:41)
  4. Gorilla (1:44)
  5. Outlaw (3:06)
  6. If This Is Heaven (3:32)
  7. Out for Blood (3:46)
  8. Full Pull (3:52)
  9. Too Much (For Anyone to Touch) (3:54)
  10. Tears of Fire (3:48)
  11. A Strong Arm Needs a Stronger Heart (3:51)
avatar van vielip
Laatst op vinyl gekocht. Kende de beste man alleen van z'n werk met Alice Cooper. dit ligt daar soms dicht tegenaan. Als je het vergelijkt met de albums van Alice waarop hij meespeelt althans (Constrictor en Raise your fist). Al mist het wel de kwaliteit van deze albums. Het is allemaal wel leuk en aardig maar ook nooit meer dan dat. Muzikaal zit het wel snor maar de typische metal yells (huh, oh, ah) worden me te vaak toegepast. Beetje het Manowar syndroom zeg maar

avatar van vielip
Hm was ik er nog vergeten bij te vermelden dat het artwork echt van het allerbedroevendste niveau is dat ik ooit heb gezien! Het valt wel te verklaren, aangezien Roberts er in die tijd echt bij liep als een veredelde Rambo maar toch...kon nou niemand de beste man vertellen dat hij compleet voor lul stond?
Wat me verder ook nog opvalt aan dit album is dat het niet bol staat van de gitaristenkrachtpatserij. Dat zie je bij albums waarbij de gitarist het middelpunt van de band is nog weleens. Hier is alleen Gorilla een korte uitbarsting maar verder zijn het puur 'kop- en staart nummers' .