King Kobra - Ready to Strike (1985)

Label: Capitol

1. Ready to Strike (5:21)
  2. Hunger (3:30)
  3. Shadow Rider (4:06)
  4. Shake Up (3:30)
  5. Attention (3:44)
  6. Breakin' Out (4:00)
  7. Tough Guys (4:23)
  8. Dancing with Desire (5:39)
  9. Second Thoughts (3:47)
  10. Piece of the Rock (3:34)
avatar van vielip
Prima debuut van dit bonte gezelschap. Drummer Carmine Appice besloot na jaren in loondienst te hebben gespeeld dat het tijd was voor een eigen band. Met o.a. de toen nog relatief onbekende Mark Free als zanger en Johnny Rod op bas had hij twee ijzersterke troeven in handen! Vooral Free steel de show met zijn krachtige stem. Niet alle songs zijn even goed maar voor een debuut toch een ruime voldoende.

avatar van gigage
In de tijd dat spandex permanent hairspray en make- up tot de standaard glam metal outfit behoorde ( zie clip) . Al dat vrouwelijke moest gecompenseerd worden door uber macho gedrag maar het verschil met andere bands was de ingetogen houding van de zanger alhier. Inmiddels, met minder make-up dan toen, gaat ze door het leven als Marcie Free. Zijn er nog andere verschillen? Nee.

avatar van vielip
Ze zingt gelukkig ook nog steeds als toen; de sterren van de hemel!

avatar van gigage
Ik heb geen idee. Ze was in ieder geval niet terug gevraagd bij de reïncarnatie van KK.

avatar van ZAP!
4 sterren is wel genoeg, maar dat stukje jeugdsentiment maakt het verschil - deel II.

avatar van Arjan Hut
Mark/Marcie Free dook later op bij Signal (uitstekende plaat in '89, meer richting AOR) en daarna Unruly Child. Ik weet niet of die laatste band nog actief is, maar ze brachten sinds 2010 weer een aantal albums uit.

avatar van gaucho
...en zijn solo-album uit 1993 is ook zeer de moeite waard. Bij mijn weten heeft-ie er daar maar één van gemaakt, maar het is wel een AOR-knaller. En volgens Wikipedia maakt Marcie Free deel uit van de huidige bezetting van Unruly Child.

Wat KK betreft: ik heb meer albums van ze, zij het lang niet alle. Maar ik vermoed dat dit debuut wel hun beste is en blijft. Niet hemelbestormend, maar gewoon degelijke hardrock met een prima zanger. En natuurlijk een drummer met een herkenbare eigen stijl.

avatar van vielip
Ik vind de opvolger Thrill of a lifetime denk ik zeker net zo sterk. Zo uit m 'n hoofd knalt die ook iets meer qua productie maar heb de platen al jaren niet meer gehoord. Bedankt voor het onder de aandacht brengen want dat moet nodig weer eens gebeuren!