Zeromancer - Eurotrash (2002)

Noorwegen
Rock / Electronic
Label: Cleopatra

1. Doctor Online (3:18)
  2. Eurotrash (4:06)
  3. Need You Like a Drug (3:31)
  4. Chrome Bitch (4:16)
  5. Wannabe (3:48)
  6. Neo Geisha (4:31)
  7. Cupola (6:00)
  8. Send Me an Angel (3:56)
  9. Plasmatic (5:22)
  10. Raising Hell (4:54)
  11. Philharmonic (4:57)
  12. Germany (8:16)
avatar van E-Clect-Eddy
Trip down memorylane... aan het begin van het nieuwe millennium had ik de mogelijkheid om via 'snelle' 2 megabit internetverbinding op het werk nummers binnen te vissen van (legale) websites die Elektronische muziek promoten. Thuis moest ik het doen met een dure inbelmodem die niet eens een kwart van die snelheid haalde. Maar op het werk kon je snel binnen 5 minuten één mp3-tje binnenhalen met een matige bitrate kwaliteit.

Zo leerde ik Dr. Online (Rico Remix) en Need You Like a Drug van Zeromancer kennen die niet ver van EBM genre zaten (wordt ook als Industrial Rock aangemerkt), muziek die ook te horen was op alternatieve feesten die ik bezocht. Hun bekendste / populairste nummer is Send Me an Angel en staat ook op dit album en daarmee is dit (zeker wat mij betreft) ook hun beste album, ook al ken ik die andere niet.

Need You Like a Drug is nog steeds een pompende kanjer die ik elke dag wel kan horen voor een pep-boost. De twee andere hits klinken iets minder sterk 15 jaar na hun release.

Plasmatic klinkt als een Gary Numan nummer met Metal gitaren... is ook goed te pruimen, ondanks dat het tekstueel niet overhoud. Raising Hell klinkt als een Alice Cooper nummer met Metal gitaren, zoals hij ze jaren later zelf zou gaan maken. Lijkt ook op de Tanz-Metal van Rammstein. Philharmonic ook prima leunt meer op Electro. De lang uitgesponnen afsluiter Germany is een heel fijn sfeervol donker nummer.

Had het album al eens eerder gehoord maar niet op gestemd. Mijn interesse voor deze muziek is tanende, toen zou ik zeker meteen 4* aan dit album gegeven hebben. Nu kost het meer moeite maar uiteindelijk rond ik het naar boven af.