Zager & Evans - 2525 (Exordium & Terminus) (1969)

Folk / Rock
Label: RCA Victor

1. In the Year 2525 (Exordium & Terminus) (3:10)
  2. Woman (1:17)
  3. Bayoan (2:45)
  4. I Remember Heide (2:16)
  5. Fred (3:43)
  6. Cary Lynn Javes (3:09)
  7. Less Than Tomorrow (2:24)
  8. Taxi Man (3:17)
  9. Self (2:07)
  10. In the Land of Green (4:22)
avatar van LucM
"In the Year 2525" vind ik een fantastisch nummer, de rest ken ik niet, ik heb zelfs nog nooit een album van heb gezien.

Inderdaad geweldig nummer. Ik had gehoopt hier een mooie discografie te vinden maar blijkbaar zijn dit one-hit-wonders geweest? Toch ben ik wel benieuwd naar dit album.

De eerste 2 albums van Zager & Evans zijn een tijdje terug als 2 albums op 1 Cd verschenen.
Sommige nummers doen mij denken aan de eerste 2 albums van The Byrds, maar ook aan David McWilliams (The Days of Pearly Spencer, Can I Get There By Candlelight).
Niet slecht, maar er zit geen pakkende song bij zoals hun knaller In The Year 2525.

Mssr Renard
Ik wist niet dat ze volwaardige albums hadden. Vandaag het singletje 2525 (b-kant Little Kids) op de kop getikt. Een klassieker en ongeëvaard prachtige song. Het luistert als een cowboy-song, maar de tekst is science-fiction.

Ik ben wel benieuwd naar de rest van de plaat, maar de eindscore is wel erg laag.