Peter Jacques Band - Fire Night Dance (1979)

Italiƫ / Guadeloupe
Dance
Label: Ariola

1. Walking on Music (8:16)
  2. Devil's Run (8:30)
  3. Fire Night Dance (8:40)
  4. Fly with the Wind (9:03)
avatar van sq
sq
Snelle disco van Disco-prominent Fred Jacques Petrus, die later kwam met meer commerciele successen als Change en de BB&Q band. Op deze is de sound nog zeer ongepolijst, en breaks komen vrij ongenuanceerd binnenvallen. Wel vol energie, en - voor mij - met veel jeugdsentiment. Mede-stijlbepalend voor de Italiaanse disco die in die tijd rond de 130-135 BPM moest zijn. (Italo-disco kwam pas later als term voor - overigens hiermee niet helemaal vergelijkbare - disco uit Italie).

avatar van T.O.
Titelnummer en Fly With The Wind zijn leuke tracks, de andere twee vind ik een stuk minder.
Altijd een beetje jammer als die disco producers het niveau proberen te 'ontstijgen' door meer songgericht te werk te gaan, dat pakt vrijwel nooit goed uit.

avatar van ArnoldusK
Dit is inderdaad nogal bijbenen met BPM's rond de 140.
Fly With the Wind omlaag gepitched naar 120 is zeeeeer goed te doen, verrassend sexy plaatje.

avatar van Poeha
sq schreef:
Snelle disco van Disco-prominent Fred Jacques Petrus, die later kwam met meer commerciele successen als Change en de BB&Q band. Wel vol energie... Italiaanse disco die in die tijd rond de 130-135 BPM moest zijn.
Ah goede referentie namen, vandaar dat ik al bij het eerste gehoor meteen viel voor Walking on Music. Absoluut in mijn straatje. Alhoewel dit nog wel even wat sneller is dan voornoemde namen.