Lighthouse Family - Greatest Hits (2002)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Pop / Soul
Label: Polydor

1. Lifted [7" Version] (4:23)
  2. Ocean Drive [7" Radio Mix] (4:03)
  3. High (5:15)
  4. Raincloud [7" Mix] (4:08)
  5. Lost in Space (5:25)
  6. Loving Every Minute (4:14)
  7. (I Wish I Knew How It Would Feel to Be) Free / One (5:19)
  8. Question of Faith [7" Mix] (3:54)
  9. Ain't No Sunshine (3:44)
  10. Goodbye Heartbreak (4:11)
  11. Run (4:03)
  12. Postcard from Heaven [7" Mix] (4:24)
  13. Happy (4:39)
  14. I Could Have Loved You (4:02)
  15. Absolutely Everything (4:18)
  16. Lifted [Linslee 7" Mix] * (4:02)
  17. End of the Sky [Phil Bodger Mix] * (4:59)
avatar van dynamo d
Heerlijk best of-album van dit Northern Soul duo, dat overigens al niet meer bestaat. Vooral de hit High vind ik erg goed maar Lifted, Ocean Drive, Raincloud en Postcard from Heaven mogen er zeker ook zijn. De aparte stem van Tunde maken de nummers van Lighthouse Family zo lekker soul-ig.

avatar van musicfriek
Soul-ig?? Om eerlijk te zijn vind ik die man een ontzettende zeikstem hebben getuige de nummers High, Question of Faith en Lifted. De nummers vind ik allen ook weinig boeiend, ene oor erin, andere eruit...

avatar van FunkStar
Waarom een Best Of CD als ze maar 3 hits gehad hebben?
Maar High vind ik een van de mooiste liedjes allertijden!

avatar van LucM
De sound mag dan gelikt zijn, de muziek van Lighthouse Family is best te doen vanwege de warme soulstem van Tunde en omdat ze tenminste een aantal pakkende composities achter hun naam hebben.
Zeker de hits "High" en "Lifted" alsook songs als "Ocean Drive" en "Postcard from Heaven" overstijgen ruimschoots de hitparadepop die eind jaren '90 in een dal zat.

dVTB
LucM heeft het mooi verwoord. Deze band heeft gewoon sterke nummers gemaakt en als je al hun singles op een rij zet (want dat is deze compilatie feitelijk), dan krijg je daar een goed beeld van. De kritiek op de Lighthouse Family snap ik dan ook niet zo goed. De nummers zijn prima. Mijn favoriet is de fraaie singleversie van 'Lost In Space', een prachtplaat die mij onmiddellijk doet denken aan de zomer van 1998.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
FunkStar schreef:
Waarom een Best Of CD als ze maar 3 hits gehad hebben?
"Lifted" 4
"Question of Faith" 21
"Postcard from Heaven" 24
"(I Wish I Knew How It Would Feel To Be) Free / One" 6

dVTB
Voor wie het leuk vindt (of niet): ik hoorde dat de Lighthouse Family weer bij elkaar zijn. Ze gaan komend voorjaar op tournee in Engeland en Ierland. Ook komt er een nieuw album.

avatar van radio 538
Kan er naar blijven luisteren, tijdloos en heerlijke muziek waar tenminste nog lekker in gezongen wordt.