Dilemma - Imbroccata (1995)

Label: S.I.

1. Believe (9:56)
  2. Rock Blossom (A Second Generation State of Grace) (6:09)
  3. Duck (6:14)
  4. The Horror of Time Travel (8:31)
  5. Spiral (1:00)
  6. In the Trap of the Gods (4:08)
  7. Vampire (4:33)
  8. Goodbye Cruel World (5:37)
  9. Go On (7:42)
avatar van itbites
Aparte CD, moet ik zeggen. Wat je Dilemma na kunt geven is dat ze een heel eigen geluid hebben, wat mede door de zang komt.
Opener Believe begint heel sfeervol en blijkt een heel aardig nummer te zijn. Rock Blossom springt er ook boven uit.
Vanaf dat punt vind ik het eigenlijk lastig om mijn aandacht er bij te houden wat de lage score veroorzaakt en misschien heeft Dilemma dat wel niet verdiend, hoewel ik de muziek op een bepaalde manier ook wel als 'zwaar op de hand' ervaar . Ik zal het nogmaals proberen. Score aanpassen kan altijd nog, zeker als eerste stemmer bijna 14 jaar na de release...

Rub&
Boeiend album, soms diep, donker en intens, dan weer melodieus en verrassend luchtig. Dilemma heeft helaas nooit een tweede CD meer gemaakt, want 'Imbroccata' was een zeer veelbelovend debuut met knappe composities en intrigerende teksten. Mijn favoriete tracks zijn opener 'Believe' en het poëtische, Marillion/IQ-achtige 'Goodbye Cruel World', waarin drummer Essen (tegenwoordig lid van de Britse band Iona) ook viool speelt. Zeker het beluisteren waard!!

avatar van Collin Leijenaar
Rub& schreef: