deadmau5 - W:/2016ALBUM/ (2016)

Canada
Dance
Label: mau5trap

1. 4ware (8:39)
  2. 2448 (6:24)
  3. Cat Thruster (5:36)
  4. Deus Ex Machina (6:31)
  5. Glish (2:10)
  6. Imaginary Friends (7:46)
  7. Let Go (6:20)

met Grabbitz

8. No Problem (6:59)
  9. Snowcone (5:15)
  10. Three Pound Chicken Wing (6:22)
  11. Whelk Then (5:39)
  12. Let Go [Extended Edit] (11:31)

met Grabbitz

avatar van repelstefan
Om een of andere reden is Deadmau5 me altijd blijven boeien. Cleane producties met een eigen stijl. De vage off-beat electronica is op dit album een stuk minder aanwezig en daar ben ik blij mee, want eerlijk gezegd ligt daar niet zijn sterkste kant. Die tracks klinken (voor mij) vaak leeg, terwijl de uptempo synthesizer tech-house nummers in hun eenvoud vaak erg vol klinken.

Van laatstgenoemden staat album er vol mee. Het verschil met eerdere albums is dat ik nu het gevoel krijg dat hij zichzelf aan het kopiëren is. We horen wederom dezelfde synths, dezelfde kicks dezelfde opbouw maar niet meer met dezelfde aandacht gemaakt. Het klinkt niet meer zo vol en af als voorheen. Er is geen enkel nummer dat blijft hangen, maar ze geven wel een soort nostaligisch gevoel naar de tijd waarin Random Album Title uitkwam. Ik denk dat dit album snel vergeten wordt. In ieder geval door mij.

Mocht je kans krijgen hem live te zien en dit is je ding, doen. Heb zijn show op Rock Werchter gezien (2009/2010 gok ik) en dat was echt heel tof. En dan maar hopen dat Cthulhu Sleeps voorbij komt.

Sandrosaurus
Dit is een album dat zelf deadmau5 niet graag hoort...maar het moest toch uitkomen.
Na zijn vorig werk dat vrij depressief was...is dit een soort van inner battle album...hoe kom ik uit deze depressie...ja het lukt!...nee net niet...damn zo dicht...qua gevoel.

Er staan hier enorm oude herwerkte nummers op maar ook paar nieuwe.

Beter dan zijn voorganger...terug de goeie kant...ja dat wel...kopiëren van zijn oud werk...? nee dat kan niet...want een artiest mag doen met zijn oud materiaal wat hij/zij maar wil..

Luister naar whelk then...dat is de stijl dat hij verder moet doen.