The Dutch - Four (2016)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Money (4:00)
  2. Brighton and Hove (3:59)
  3. Isle of U (3:33)
  4. Mr. Taxi Driver (3:48)
  5. You Can't Be Wrong (4:22)
  6. Fine Shields We Are (3:39)
  7. Left of Centre (4:15)
  8. This Train Is About to Explode (3:43)
  9. Beat the Drum (4:18)
  10. Basically Your Love (4:41)
  11. Is This Your House? (2:45)
  12. Copy That Line (3:37)
  13. Bye, Ministry Man (3:26)
  14. Father (3:21)
avatar van Ceasar
The Dutch is terug! Na 31 jaar van stilte is er nu een nieuw album uit. En ze zijn het niet verleerd! Dit is wederom een erg goed album. Nog steeds politiek geëngageerd, maar nu is er ook ruimte voor meer persoonlijke onderwerpen, zoals de liefde (Isle of U) en hun kinderen (Beat the Drum). De new wave van vroeger heeft plaats moeten maken voor rock, met referenties naar o.a. The Beatles en Joe Jackson.
Prima album! Welkom terug!

avatar van Rainmachine
Dit schijfje ook recent aangeschaft, een leuke verrassing dat de heren nog steeds muziek maken. Dat verdient een pluim en support! De 2 mini albums heb ik in de jaren 80 veel gedraaid en een aantal van die oude nummers komen ook nu nog regelmatig voorbij tijdens de muziekavondjes met vrienden. Ik was dus erg benieuwd naar deze nieuwe CD. Dat was wel even slikken bij het eerste nummer want dat bezit alle ingrediënten waar ik niet van hou in een pop/rock nummer (drammerige gitaar en drums). Gelukkig wordt het daarna alleen maar beter en staan er fraaie nummers op. Fine Shields We Are is helemaal top en ondanks de meer aangezette gitaren en blazers tov de bas en toetsen zit er wel weer het echte Dutch gevoel in de nummers, lekker eigenwijs en eigenzinnig en Hans Croon is nog steeds goed bij stem Plezierige verrassing!

avatar van WesleyX16
Sorry ik vind het geen ijzersterk album van deze sympathieke band. Maar Fine Shields We Are vind ik een geweldig nummer.