Eivør - At the Heart of a Selkie (2016)

1 stem

Faeröer
Folk / Jazz
Label: Tutl

1. Havet (3:10)
  2. Trettanda Nátt (2:35)
  3. Verð Mín (4:59)
  4. Uden Herren Opholder Vort Hus Og Gård (5:25)
  5. Slør (6:16)
  6. Vøgguvísa, ein Kópakona Syngur (3:18)
  7. Når Jeg Betænker den Tid Og Stund (8:37)
  8. Salt (5:24)
  9. Elskaði (4:25)
  10. Jeg Vil Mig Herren Love (5:46)
  11. Lat Meg (6:52)
avatar van E-Clect-Eddy
Een album dat Eivør niet alleen maakte maar een speciale samenwerking voor de Danish Broadcasting Corporation. Verder schreef hier aan mee Marjun Syderbø Kjælnes, componist/arrangeur Peter Jensen, het Danish National Vocal Ensemble en de Danish Radio Big Band.

Het is een interpretatie van een muzikaal drama dat z'n oorsprong vind in Scandinavische legend over "de transformatie van een vrouwtjes zeehond, de zee en de liefde – en het conflict tussen natuur en de beschaafde wereld."

Het klinkt in ieder geval in het verlengde van Eivør eigen muziek, nu met koor en Big Band / orkest erbij. Versta er niets van maar dat hindert mij ook niet bij ander werk van Eivør.