Joost Dijkema - Sacred Revelations (2016)

Folk
Label: Twin Dimension

1. The Sun Behind the Mountain (5:23)
  2. Sacred Revelations (3:25)
  3. Woodpecker (3:04)
  4. Heathland Home (6:46)
  5. Gold Wing (3:21)
  6. Both Sides Have Two Sides (5:14)
  7. Cutting Loose (5:08)
  8. To Be Here No More (4:10)
  9. Maintenance (4:40)
Prachtige, sfeervolle, grotendeels instrumentale fingerpicking gitaarplaat van de 27-jarige Joost Dijkema. Uit Groningen. Voor liefhebbers van Michael Chapman, Leo Kottke, William Tyler en een sombere Gene Clark.

avatar van nlkink
Heden (7 januari 2017) om 14:30 te zien tijdens een instore optreden op de CD afdeling van Warenhuis Vanderveen. Komt dat zien (en horen).

avatar van freitzen
Met name op instrumentaal vlak heeft deze 'Stadsmuzikant van Groningen' veel in zijn mars. Toch zijn Gold Wing en het titelnummer - twee nummers met zang - hier mijn favoriet. Het containeroptreden op Noorderzon was grote klasse en duurde met 20 minuten veel te kort. Hopelijk gaan we nog veel van hem horen.

avatar van nlkink
Ik heb bij de albums van Joost een beetje hetzelfde gevoel als freitzen als hij aangeeft dat de twee nummers met zang de favorieten zijn. Instrumentale muziek houdt bij mij hooguit een paar liedjes de aandacht vast, hoe goed het ook in elkaar steekt. Recentelijk heeft Joost weer een nieuw vocaal nummer gepresenteerd waar ik zeer van gecharmeerd ben. Hij hoeft zich voor zijn stemgeluid ook absoluut niet te schamen. Ik hoop van harte dat met zijn derde album de balans naar liedjes met vocalen zal doorslaan.