Rickie Lee Jones - The Sermon on Exposition Boulevard (2007)

Label: New West

1. Nobody Knows My Name (3:26)
  2. Gethsemane (2:25)
  3. Falling Up (4:41)
  4. Lamp of the Body (2:58)
  5. It Hurts (3:47)
  6. Where I Like It Best (5:46)
  7. Tried to Be a Man (3:46)
  8. Circle in the Sand (3:29)
  9. Donkey Ride (2:52)
  10. 7th Day (3:58)
  11. Elvis Cadillac (3:59)
  12. Road to Emmaus (4:19)
  13. I Was There (8:21)
avatar van papat
Wat een plaat! Teksten uit The Words op muziek gezet. Klonk mij vantevoren niet echt interessant in de oren, ik ben niet zo bijbelvast (sterker nog....) maar dit is haar beste plaat sinds tijden. Ongepolijst.

servaas
Idd, wat een plaat! Ben altijd wat terughoudend wanneer iemand zijn, en in dit geval haar, geloof in de Here nelijdt, maar Ricky Lee's geloofsbelijdenis is van uitzonderlijke klasse. Misschien wel mijn plaat van 2007!

avatar van barrett
Dit is werkelijk een schitterende plaat! Ik ken eignlijk bitter weinig van deze artieste, maar dit smaakt naar meer! Kan mij iemand nog enkele aanraders van deze artieste (of gelijkaardige van andere) geven?

Nicci
Ik ken niet alles van haar, maar Pirates is de sterkste die ik ken. En dat is overigens behoorlijk sterk.

LocoHermano
Een tijdje geleden kocht ik een tijdschrift, waarbij een gratis cd aan de voorkant zat geplakt met onder meer het nummer Falling Up, erg goed. Is dit liedje representatief voor de rest van het album??

servaas
barrett schreef:

Follow the link:

avatar van Marty
Hoi barrett,

dit album is niet representatief voor de rest van haar werk. Dat wil niet zeggen dat dit geen goed album is, want ik vind het één van haar betere. Maar haar andere albums zijn wat makkelijker verteerbaar, hebben minder draaibeurten nodig.
Wat jammer trouwens dat bij haar laatse bezoek aan Nederland (Paradidso, mei 2007) het publiek alleen voor haar oudere nummers kwam. Heb je trouwens de limited edition? Dat is een echte aanrader!

avatar van Marty
LocoHermano schreef:

Falling Up geeft wel een beetje de stijl van het album aan, ja.

avatar van Ceasar
barrett schreef:

Haar eerste vijf albums zijn allemaal de moeite zeer waard. Beslist eens beluisteren!

avatar van ratfish
Iets teveel skipmomenten voor een klassieke themaplaat, maar vol geïnspireerde nummers als 'Circle in the Sand' en 'Elvis Cadillac'. Miskend als comeback-album.

avatar van Don Cappuccino
Ik kreeg dit album van Barrett om te reviewen, omdat ik Tom Waits kon waarderen.

De muziek begint goed, maar dan komt er ineens een enorm akelige stem! Gadverdamme! Zo kom ik heel moeilijk door het album, als ze iets rustiger zingt is het al iets beter, maar nog steeds niet echt geweldig en de muziek is eigenlijk ook best wel saai. Het album is veel te lang op deze manier, maar dit gaat het niet worden voor mij. Wat is hier nou zo goed aan?

De vergelijking met Tom Waits snap ik compleet niet, misschien omdat ze allebei een erg aparte stem hebben, maar die van Waits vind ik geweldig, de stem van Rickie Lee Jones staat gelijk aan nagels op het schoolbord. 1,5 ster.

avatar van Ceasar
Don Cappuccino schreef:

Ze is door Tom Waits ontdekt. Probeer deze eens: Rickie Lee Jones - Rickie Lee Jones (1979)