Dear Reader - Day Fever (2017)

Zuid-Afrika
Label: City Slang

1. Oh, the Sky! (4:50)
  2. Tie Me to the Ground (3:17)
  3. So Pretty So Pathetic (2:40)
  4. Mean Well (4:08)
  5. Wake Him (2:34)
  6. Placate Her (3:35)
  7. If Only Is (3:11)
  8. I Know You Can Hear It (3:29)
  9. Nothing Melodious (4:04)
  10. Then, Not Now (3:20)
  11. The Run (3:18)
avatar van vinejo
In de Bilbo Leuven op zoek naar koopjes.
Niet veel soeps.
Plots: Dear Reader..!
Yes!
De groep die na Sheila Divine kwam! Hun werk is moeilijk vindbaar, dus wat een leuke ontdekking!
Gekocht aan…3 euro.
Op de trein naar huis ontdekte ik m’n foutje.
Ik dacht aan Dear Leader. Niét Dear Reader. Die ken ik helemaal niet.
Even opgezocht en t leek me ook niet echt een miskoop.
Helemaal niet zelfs.
Zit nu aan de derde beluistering en dit wordt steeds beter.
Enorm blij met deze “miskoop”.
Zo zie je maar, we leren van onze fouten..!

Ik plak hier even een relevante bespreking van Rivonia uit 2013.
Teacher schreef:
Een hele mooie plaat van deze Zuid-Afrikaanse zangers. Ooit meegenomen uit een uitverkoopbak (3 voor 10 euro), zo zie je maar weer dat echte kwaliteit niet altijd wordt opgepikt. Heb deze al een paar jaar, maar deze week Moulettes met Constellations binnen gekregen en ergens las dat er wel overeenkomsten zijn met Dear Reader. Die zijn er ook wel. Bij beiden wordt Kate Bush als inspiratiebron genoemd en ook bij beiden een heel eigen manier om de folk muzikaal vorm te geven. Bij Moulettes is dat een prog folk manier met allerlei uitstapjes, bij Dear Reader is het meer vermengd met world. En dat klinkt bijzonder goed. Rivoniais een wijk/voorstad in Johannesburg en de teksten zijn redelijk politiek georiënteerd. De muziek is divers. er zijn Zuid Afrikaanse invloeden, maar ook elektronica, zangkoortjes, er komt veel voorbij. Maar daardoor wordt het geen ratjetoe, alles wordt prima bijeen gehouden door Dear Reader (alias Cherilyn MacNeill ). Al met al is het wel een optimistisch album, eindigend met het a capella Victory. Een aanrader, ga toch eens achter de andere platen van deze zangeres aan.