Folk Road Show - Folk Road Show (2016)

Folk / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. What's a Man (5:16)
  2. Harbour (4:58)
  3. Jonathan (3:23)
  4. Fernando Pessoa (3:22)
  5. Helena (5:42)
  6. Sweet Redemption (4:11)
  7. Sleep on My Shoulder (3:47)
  8. Miss Ohio (3:33)
  9. Canada (2:32)
avatar van beachlicious
Prachtig, voor de liefhebber van CSNY, Fleet Foxes! Ik moet bekennen dat ik dit album vaker opzet dan het laatste album van The Fleet Foxes!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Met Port of Call ofwel Pieter van Vliet.
Sympathiek clubje deze internationale band.

Heb deze band gezien op het Woodlum Festival 2018 in Utrecht. Een leuk kleinschalig festival in Lombok met wat dark folk muziek. Jammer genoeg kwamen de meeste festival bezoekers meer om gezellig met elkaar te kletsen dan de muziek. Deze band is absoluut geen dark folk, wel folk. Uit Australië komt dit gevarieerde gezelschap en inderdaad denk je al snel aan Crosby Stills Nash and Young. Live klonken ze al bijzonder overtuigend. Een erg sympathiek stel dat plezier heeft in het muziek maken. Instrumenten worden continu gewisseld en er zit een leuke opbouw in de speel set. De cd is wat dat betreft nog mooier. Live komt alles niet helemaal tot zijn recht en komt het vooral aan op goede performance. Maar nu hoor je alle finesses in de muziek en hoe prachtig de stemmen klinken. Ik heb de twee cd's gekocht op het festival en één van de zangers kwam me later nog speciaal bedanken daarvoor.
Ze hebben niet de bekendheid van Fleet Foxes of Mumford and sons, maar doen daar helemaal niet voor onder.
Sterker, ik vind ze eigenlijk beter.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Teacher schreef:
Uit Australië komt dit gevarieerde gezelschap en inderdaad denk je al snel aan Crosby Stills Nash and Young. Live klonken ze al bijzonder overtuigend. .

Niet uit Australië, is er maar 1. Zitten 2 Nederlanders in ? En 2 Canadezen. Heb ze al eens in een huiskamer setting gezien.

OP het festival werd het wel gesuggereerd. Ik wist wel dat er 1 Nederlander bij zat (trombonist) en redelijk internationaal was. De muzek blijft er even leuk door.