Amerie - Because I Love It (2007)

R&B
Label: Columbia

1. Forecast (Intro) (1:12)
  2. Hate2LoveU (3:13)
  3. Some Like It (2:57)
  4. Make Me Believe (3:22)
  5. Take Control (3:42)
  6. Gotta Work (3:10)
  7. Crush (3:40)
  8. Crazy Wonderful (3:49)
  9. That's What U R (3:38)
  10. When Loving You Was Easy (3:22)
  11. Paint Me Over (4:14)
  12. Somebody Up There (4:46)
  13. All Roads (3:08)
  14. 1 Thing * (4:01)
  15. Losing U * (3:26)
  16. Take Control [Remix] * (3:43)

met Se7en

17. Streets Alone * (4:17)
avatar van AstroStart
Het laatste album van Beyoncé was gewoon iets beter, vooral omdat de liedjes veel beter zijn. Toch zijn sommige nummers van Amerie beter, vooral door de originaliteit. Qua stemgeluid verschillen beide dames nauwelijks.

AstroStart schreef:

Ik vind Amerie een zeer ondergeschatte artiest. Haar muziek wijkt echt wel af van de hedendaagse R&B vind ik. Als je kijkt naar 1 Thing, Gotta Work & Hate2LoveU, het klinkt allemaal stukje anders. Maar qua stemgeluid vind ik Amerie een stuk rauwer klinken dan Beyoncé.. Beyoncé is meer echt gouden keeltje en Amerie kan echt lekker rauw er door heen gaan, dat bezorgt mij echt kippenvel.

avatar van luc011190
Na de negatieve recensie van Reijeren ben ik gelijk al een stuk minder overtuigd van mijn verwachtingen. Ik had hier wat nummers van gehoord en het klonk voor mij als heerlijke pop met behoorlijk wat ouderwetse soul en funk, maar waarschijnlijk is dat dus maar met een klein deel van de nummers en verstrijkt de houdbaarheidsdatum snel. Ik weet niet of ik nog zin heb om dit te luisteren, maar ik vind Gotta Work in ieder geval een topnummer.

avatar van waxs
Ik vind de drums op nummers One Thing en ook de tracks die ik dusver van dit nieuwe album heb gehoord erg veel belovend. Volgens mij wel een aardig pop album.

avatar van Ericos
Haar nieuwe single 'Gotta Work' klinkt heerlijk, zoals in de Amerie graag wil zien. =D

avatar van Ericos
Maar de rest is echt bagger! BAH!

1,5 *

avatar van lizzy123
ik vindt gotta work een beetje op one thing lijken maar wel een leuk nummer en ik vind het erg jammer dat zij alleen in nederland scoorde met one thing en nog een klein hitje had met touch jammer want amerie je kan veel beter verder is het album ook wel matig er zitten soms wel goede nummers bij hiervoor een 3.5

avatar van Reijersen
Pretentieloos standaard 13 in een dozijn R&B/Pop album. Amerie is een zangeres met een erg dunne stem en daardoor gebruikt ze haar stem op steeds dezelfde manier waardoor het ongelooflijk eentonig wordt.

avatar van catdog
Nieuwe single "Why R U" is stiekem toch wel een guilty pleasure van me.

avatar van Lovekellycl
Why r u is super, komt er dan nieuw album van haar? De rest van haar songs trekken op niet veel