Tammy Wynette - Without Walls (1994)

Country
Label: Epic

1. If It's the Last Thing I Do (3:57)
  2. A Woman's Needs (Feat. Elton John) (5:16)
  3. Every Breath You Take (Feat. Sting) (4:15)
  4. If You Were to Wake Up (Feat. Lyle Lovett) (4:23)
  5. Glass Houses (Feat. Joe Diffie) (3:35)
  6. Girl Thang (Feat. Wynonna) (3:04)
  7. This Love (Feat. Cliff Richard) (4:00)
  8. I Second That Emotion (Feat. Smokey Robinson) (3:05)
  9. All I Am to You (Feat. Aaron Neville) (3:42)
  10. What Do They Know (3:17)
avatar van postpunker
Gezellige duetjes met beroemde artiesten brrrr. Weg ermee, troep!

avatar van Roxy6
Vanavond de laatste aflevering gekeken van Tammy & George, een geweldige serie die een emotioneel portret vormt van twee grote country artiesten die elkaars grote liefde waren, maar waar het lot hun absoluut niet gunstig gezind was.

George Jones was Tammy's grote muzikale held in haar jeugd. Na hun eerste ontmoeting sprong de vonk over en hebben ze ook veel samengewerkt, grote tours samen en 14 duetten kwamen in de Amerikaanse Billboard waarvan 3 op nummer 1.

Uiteindelijk werd Tammy Wynette een grotere ster dan George Jones (hij had 10 nummer 1 hits en zij 20 in de US)

Hun relatie werd gehinderd door zijn drank verslaving en later haar verslaving aan painkillers.
De serie heeft hun leven samen (met grote periodes los van elkaar) heel goed weergegeven.

Wat Tammy als bijzonder kenmerk had was de snik in haar stem naast een prachtige klank.
Iedereen kent D.I.V.O.R.C.E en stand by your man. Maar bovenstaand album - wat ik al decennia lang in mijn cd collectie had staan bevat mooie duetten, naast twee prachtige solo songs.

Country is een genre waar ik sideways wat mee heb (enkele goede Dolly Parton albums, Emmylou Harris en de Americana van Linda Ronstadt) maar Tammy heeft binnen dat genre haar sporen ruimschoots verdiend.

De éénregelige recensie hierboven lap ik dan ook aan mijn laars als zijnde crap.

Ieder genre heeft zijn kwalitatief goede acts, en Tammy is dat absoluut binnen de country muziek!