Edenbridge - The Great Momentum (2017)

Oostenrijk
Label: Steamhammer

1. Shiantara (5:51)
  2. The Die Is Not Cast (5:14)
  3. The Moment Is Now (4:23)
  4. Until the End of Time (4:35)

met Erik Mårtensson

5. The Visitor (5:53)
  6. Return to Grace (5:13)
  7. Only a Whiff of Life (3:45)
  8. A Turnaround in Art (7:30)
  9. The Greatest Gift of All (12:16)
avatar van Rinus
Weer een kwalitatief hoogwaardig album van Sabine en Co. Wat donkerder dan anders (komt misschien door de iets lager gestemde gitaren), maar even melodieus als altijd en uiteraard overgoten met de mooie stem van Sabine. Ook nu weer ontbreken de oosterse invloeden niet en worden accenten soms iets aangedikt met orkestrale invullingen, maar het wordt nergens echt bombastisch, waar sommige bands in dit genre wel een last van hebben. Daarnaast schudt Lanvall weer de nodige lekkere gitaarriffs en solo's uit zijn mouw. Het album kent de nodige afwisseling. Hardere stukken afgewisseld met ballades. Verder is, zoals gewoonlijk, de productie weer in de puntjes verzorgt.

Ik heb de dubbel CD versie met op de tweede CD de instrumentale versie van het album.