Soul Basement is de Italiaanse muzikant/producer Fabio Puglisi, die inmiddels al een aardige staat van dienst heeft in de muziekwereld. Op zijn laatste project
What We Leave Behind werkt hij samen met de Amerikaanse zanger Jay Nemor: ‘een muzikale match in heaven’.
Nemor is zanger, saxofonist, songwriter en producer en valt op dit album vooral op door z’n mooie, warme vocale soulgeluid dat doet denken aan José James. Door deze mix van uitgebalanceerde, sophisticated jazz en warme soul is
What We Leave Behind een aangenaam album om naar te luisteren en is het zeker ook geschikt voor de minder getrainde jazz-oren.
De belangrijkste thema’s op dit album zijn liefde en politiek die, half gezongen, half gesproken, door Jay Nemor op ons worden afgevuurd. Kalm, maar toch zeker ook dringend. Dit is vooral te horen in het nummer
Noise Pollution.
En dat maakt dit soort albums net even wat meer bijzonder dan de zoveelste, gemiddelde cocktail-jazz cd voor een luie zondagmiddag of de hippe loungebar in de stad. Er wordt ons luisteraars een boodschap meegegeven. Een boodschap die zeker heden ten dage actueler lijkt dan ooit met alle ellende in de wereld.
Soul Basement feat. Jay Nemor - What We Leave Behind - liveliketom.com