The Stairs - Right in the Back of Your Mind (2006)

geen stemmen

Label: Viper

1. Weed Bus (2:19)
  2. Mr. Window Pane (3:34)
  3. Right in the Back of Your Mind (5:51)
  4. Laughter in Their Eyes (3:33)
  5. Out in the Country (2:12)
  6. You Don't Love Me (You Don't Care) [Live] (2:46)
  7. Piano Track (1:48)
  8. Happyland (4:49)
  9. Sometimes the World Escapes Me (4:25)
  10. Fall Down the Rain (3:33)
  11. Untitled (2:50)
  12. Stop Messin' (2:44)
  13. It Was Alright (3:09)
  14. Cabbage Man (7:08)
tondeman
Een beetje een rare verzamelaar,1 t/m 5 staat al op Mexican R'n'B en track 9 en 10 ook... De rest zijn wat b-sides (denk ik) maar ik heb nog een stuk of 25 losse tracks rondslingeren van deze band, dus waarom ze dan niet meteen een fatsoenlijke compilatie uitgeven is me een raadsel. Om centen kan het sowieso niet te doen zijn, want wie koopt dit in de eerste plaats.

Hoe dan ook, dit is Mod-Beatles meets Beefheart meets Scouse Psychedelica meets Nederbeat, gezongen en gespeeld met een groot hart. Voor de liefhebber van goeie 60's r&b een erg leuke vondst, denk ik.

Trouwens, midden jaren '90 heeft de zanger, Edgar Jones, samen met ''co-mystieke Liverpudlian'' Lee Mavers nog wat dingen opgenomen. (Naar verluid zelfs een heel album aan materiaal - dat natuurlijk wel nooit uit zal komen )
Daarna (begin jaren '00) een bandje gestart met Howie Payne en 2 toekomstige Zutons. Ze namen een paar fantastische liedjes en demo's op, waaronder de geniale blues stomper ''I'm Bored''.
Tegenwoordig is ie solo en heeft ie als het goed is net z'n 2e plaat uit.