Highlord - Medusa's Coil (2004)

1 stem

Italiƫ
Label: Arise

1. Medusa's Coil (6:36)
  2. Far from the Light of God (5:21)
  3. Scarlet Tears (6:30)
  4. Dancing with Destiny (7:05)
  5. Where My Hero Lies (5:05)
  6. Moonseas (6:20)
  7. Your Story Too (6:39)
  8. The Hand of God (8:46)
avatar van Sinner
Deze ook uit de uitverkoop geplukt en in tegenstelling tot Kamelot's Epica (zelfde dag gekocht) is dit dan toch wel weer heel erg standaard power metal. Een van de velen van die lichting Italiaanse bands dus zonder zich echt te onderscheiden uit de massa. Op zich is het echter niet zo slecht - de productie en het spel zijn in orde en met The Hand Of God en Medusa's Coil staan er best wel redelijke songs op. Alleen de zanger mist wat power en emotie. 3.

avatar van Sinner
Toch maar naar 2.5 gegaan. 3 was me toch wat te veel.

Jeddy van Est
Ik was erg benieuwd naar dit album vanwege de indrukwekkende albumcover. Helaas moet ik concluderen dat dit album het niet haalt bij de andere albums van Highlord, op het debuutablum na, want dat heb ik niet aangeschaft. Met dit album koos Highlord voor een nieuwe richting ten opzichte van hun eerdere werk, wat waarschijnlijk ook de reden is dat het bandlogo werd veranderd.

Dit album kun je een beetje zien als de overgang tussen het oude Highlord (power metal) en het nieuwe Highlord (progressive/melodic metal). Met name de eerste twee nummers liggen redelijk in het verlengde van de voorafgaande albums en dit zijn ook mijn favoriete nummers van dit album, omdat ze de krachtigste refreinen hebben. Het nummer 'Your Story Too' voelt een beetje als een vreemde eend in de bijt, maar dit nummer geeft wel een indicatie van het soort muziek dat Highlord later zou maken. Door deze onevenwichtigheid is er een gebrek aan samenhang, en klinkt de band niet zo overtuigend als op de andere albums.

'When The Aurora Falls...' en met name 'Breath Of Eternity' zijn voor mij de hoogtepunten uit het werk van Highlord. Het is jammer dat ze niet in die richting zijn verdergegaan, maar op de hieropvolgende albums hoor je in ieder geval weer een band die met overtuiging speelt.